De gerechtelijke verzegeling kwam er op vraag van het parket, met het oog op de inbeslagname van de volledige inboedel van het restaurant. De actie vloeit voort uit een lopend witwasonderzoek naar de bestuurder en de betrokkenen.
Het opsporingsonderzoek werd gestart na de opening van het nieuwe restaurant COU COU, dat zich in de markt zette met het concept van festive dining. De zaak vertoonde namelijk opvallend veel uiterlijke kenmerken met restaurant COCO en restaurant SALAMAH, allebei restaurants waar het DIFA-team in 2022 reeds onderzoeken naar voerde die resulteerden in sluitingen en inbeslagnames. Het DIFA-team is een onderdeel van het KALI-team en bestaat uit medewerkers van Politiezone Antwerpen en FGP Antwerpen.
Omwille van de omvang van de inbeslagname hadden de rechercheurs twee dagen tijd nodig voor de actie. Zowel op 17 als op 18 januari kwam het DIFA-team ter plaatse met vrachtwagens om de volledige inboedel in te laden. Naast de inboedel werden er ook bankrekeningen bevroren en de gelden die erop stonden in beslag genomen.
Het opsporingsonderzoek naar restaurant COU COU is erop gericht om investeringen met illegale middelen aan te pakken en de economische ondermijning in de stad tegen te gaan. Het DIFA-team pakt zo handelszaken aan die het economisch weefsel van de stad ontwrichten door crimineel geld te injecteren in de legale economie. Het DIFA-team gaat achter de illegale investeringen aan, enerzijds met de boodschap dat misdaad niet loont en anderzijds ter bescherming van bonafide handelaars in de stad.