Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Politie moet achtervolging twee keer inzetten tijdens actie

Politie moet achtervolging twee keer inzetten tijdens actie

26 september 2022

Op zaterdag 24 september organiseerde de regio Centrum samen met onder meer het fietsteam Orida en de mobiele eenheid een controleactie. Twee personen die aan een controle dienden onderworpen te worden sloegen op de vlucht maar konden gevat worden. 40 bestuurders zijn geverbaliseerd nadat ze een verkeersovertreding hadden begaan, onder wie zeven deelnemers aan een trouwstoet.

Tijdens een actie van de regio Centrum kreeg het fietsteam zaterdag iemand op een elektrische step in de gaten in de Statiestraat. De politie wilde de jongeman controleren maar die zette het op een lopen en liet z’n step achter. Na een korte achtervolging is hij gestopt, maar de knaap weigerde alle medewerking. Hij verzette zich hevig, spuwde op de grond en riep de politie vele niet al te fraaie woorden toe. Een andere patrouille wilde de step recupereren maar die was verdwenen. De step is teruggevonden in het ‘bezit’ van iemand anders. Zowel de jongeman die weg was gelopen als de jongeman die uiteindelijk de step bij zich had, gaven een verwarrende uitleg over de herkomst van de step. Omwille daarvan is een proces-verbaal voor heling opgesteld. De eerste verdachte kreeg ook nog een proces-verbaal voor smaad en ongewapende weerspannigheid en een GAS-boete voor het spuwen op de grond. Beiden zijn minderjarig: 14 en 16 jaar. 

Dronken achter het stuur

De minderjarige was niet de enige die aan een controle van de politie wilde ontkomen. Ook de bestuurder van een auto die heen en weer over de Quinten Matsijslei reed, ook geregeld sterk versnelde, reed van de politie weg toen de inspecteurs de auto wilden doen stoppen. Na een korte achtervolging kon een ademtest afgenomen worden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te rijden. Omwille daarvan is het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken. Niet meteen fysiek, want de man had het niet op zak. 

40 verkeersovertredingen

De politie heeft ook voor drie personen een GAS-pv opgesteld omdat ze agressief bedelden. Voor vier personen gebeurde dat omdat ze het alcoholverbod op locatie niet hadden nageleefd. Vijf sluikstorters konden op heterdaad betrapt worden tijdens de actie en maar liefst 40 bestuurders zijn geverbaliseerd na een verkeersovertreding. Zo kregen zeven personen die deelnamen aan een trouwstoet een onmiddellijke inning net zoals bestuurders die fietsers inhaalden in een fietsstraat. Verder zijn ook nog vier personen bestuurlijk gearresteerd omwille van openbare dronkenschap. Er is bij acht personen drugs gevonden. Allen kregen ze een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. De drugs zijn in beslag genomen.