Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Piepjonge dealers gevat

8 augustus 2022

De wijkwerking van PZ Antwerpen vatte dit weekend opnieuw verschillende dealers. Enkele waren bijzonder jong.

Verkeersovertreding leidt tot mislukte vluchtpoging

Het wijkteam van de Junostraat zag tijdens een patrouille op vrijdagavond een bromfietser een flagrante verkeersovertreding maken op de Gijsbrecht Van Deurnelaan. De patrouille wilde de bromfietser hierop aanspreken, maar deze koos het hazenpad. Een korte, hevige achtervolging later reed de bromfietser in op het politievoertuig, waarna de jonge knaap te voet verder vluchtte. Het maakte uiteindelijk geen verschil, de man werd alsnog gevat door de politie. Hij had een hoeveelheid cash geld op zak en zijn gsm-toestel rinkelde onophoudelijk. Dat deed de politie vermoeden dat er mogelijks sprake was drugshandel. Er werd een huiszoeking uitgevoerd waarbij 15 gram cocaïne, verpakkingsmateriaal en een weegschaal werd aangetroffen. De man (20) werd gearresteerd, voorgeleid en aangehouden.

6 000 euro cash

Het WOT Noord stelde zaterdagvoormiddag vast dat twee inzittenden van een wagen non-stop bezig waren op hun gsm-toestel in de Ridder Walter Van Havrelaan. Omdat het voertuig en de eigenaar gekend waren voor drugsverkoop, besloot de politie toezicht te houden. Eén van de twee mannen reed weg met de wagen. In Schoten stopte de bestuurder aan een appartementsgebouw, daar werden 2 dosissen cocaïne verkocht. De wagen werd gecontroleerd en er werden nog 28 dosissen cocaïne aangetroffen. De tweede man werd opgespoord en ook gecontroleerd. Hij had 6 000 euro cash op zak en werd ook opgepakt. De twee mannen werden gearresteerd en voorgeleid, één werd aangehouden, zijn kompaan is vrij onder voorwaarden.

drugs

Piepjonge dealers

Het WOT Zuid controleerde in Hoboken een bromfiets met twee opzittenden. Deze probeerde de politiecontrole nog te ontlopen, maar werd na 500 meter onderschept. De twee jongemannen bleken vrij onder voorwaarden, één van die voorwaarden was een contactverbod met elkaar. Ze waren gekend voor het verkopen van drugs en hadden opnieuw cannabis op zak en waren op weg naar een klant. De twee minderjarigen (17 en 16) werden nog maar eens voor de jeugdrechter gebracht.

Het WOT Oost merkte zaterdagavond een mogelijke drugsdeal op in de De Bisthovenlei. De verkoper bleek slechts 15 jaar oud, hij had net een hoeveelheid cocaïne aan de man gebracht. De jongen werd voorgeleid bij de jeugdrechter.