Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Opnieuw verschillende dealers gevat

13 maart 2023

Ook dit weekend konden verschillende teams van PZ Antwerpen dealers vatten in de verschillende wijken van de stad. In dit bericht vind je een overzicht.

Het WOT Oost merkte op zaterdag een verdachte man op in de Drakenhoflaan. Na een kort contact met een andere jongen werd de kerel gecontroleerd door de politie. Hij bleek zich bezig te houden met de verkoop van cannabis. Hij probeerde een huiszoeking door de politie te voorkomen door agressief te worden. Ondertussen probeerde een handlanger te vluchten via het dak. Daar trof de politie 133 gram cannabis aan. Er werd ook 655 euro, weegschalen, gsm-toestellen en verpakkingsmateriaal in beslag genomen. Tot slot vond de politie ook een verboden wapen (taser). De twee verdachten (18 en 16) werden voorgeleid.

Noord

Hetzelfde team zag vorige week woensdag twee jonge mannen op een bromfiets. Ze deden een rondrit door Deurne. Na een poosje rijden, zette de politie de twee aan de kant voor een controle. Al gauw vonden de inspecteurs aanwijzingen van drugshandel. De politie ging bij hen thuis over tot een huiszoeking en vond een som cash geld en zwaar illegaal vuurwerk. Omwille van de feiten zijn de jongeren voorgeleid bij respectievelijk de onderzoeksrechter en de jeugdrechter. Meer dan 3 000 euro en het vuurwerk zijn in beslag genomen.

Noord

Het wijkteam van Hoboken merkte op donderdagavond een voertuig op waarvan de bestuurder iets uit het raam gooide toen hij de politie opmerkte. De politie kon 13 gram cocaïne recupereren. Het voertuig werd onderschept en gecontroleerd. Er werd een huiszoeking georganiseerd in Brussel waar de verdachte woonde. De politie vond 2 650 euro, een spiksplinternieuwe wagen en heel wat luxeproducten. Alles werd in beslag genomen. De man (19) werd voorgeleid. Hij zal ook een boete voor sluikstort ontvangen.

Hetzelfde team wilde zaterdagavond een step controleren omdat deze rondreed zonder verlichting. De bestuurder merkte de politie op en gooide iets weg onder een geparkeerd voertuig. De politie kon de verdachte klemrijden en vond een kleine hoeveelheid hasj en cannabis. De man had een gsm-toestel weggegooid waarin verwijzingen naar drugshandel in werden gevonden. De verdachte werd gearresteerd en het onderzoek wordt verdergezet.

Hoboken

Het WOT Noord zag zaterdagnamiddag hoe twee mannen iets uitwisselden in de Jos De Swertsstraat in Merksem. Er bleek net cocaïne te zijn verkocht. Bij de huiszoeking vond de politie 29 gram cocaïne en een weegschaal. De verdachte werd voorgeleid, ook zijn elektrische step werd in beslag genomen.

vuurwerk

Het WOT Centrum stelde op zaterdag een vermoedelijke deal vast in de Van Straelenstraat. Er werd crack verkocht. De politie vond op de grond naast de 2 verdachten (22 en 26) 22 dosissen crack die ze hadden weggegooid. Toch konden ze niet vermijden dat ze werden voorgeleid.

Hetzelfde team merkte vrijdagmiddag een stepper op in de Justitiestraat. In de Lange Lozannastraat leverde hij iets af bij een bewoner. De bewoner gaf toe dat hij net cocaïne had gekocht. De verkoper (20) werd gearresteerd en voorgeleid.

Het WOT West merkte zaterdag een man op in de Rodestraat. Toen hij een pand bezocht in de Paardenmarkt werd hij bij het buitengaan onderschept. De man bleek illegaal in ons land te verblijven en net drugs te hebben verkocht. In het pand werd de koper (ook illegaal) en nog een tweede verdachte aangetroffen. Er konden 2 adressen achterhaald worden, waar de politie een huiszoeking organiseerde. Er werden 6 gsm-toestellen, 2 weegschalen, 300 euro cash, cocaïne en cannabis in beslag genomen. De 2 verdachten werden voorgeleid.