Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Inbreker blijkt medeplichtige

19 september 2022

Het afgelopen weekend werden opnieuw verschillende dealers gevat. Vooral in Merksem was er sprake van een opmerkelijke vaststelling.

Het WOT Noord stelde zaterdag een deal vast in de Rustoordstraat in Merksem. Een verkoper en de klant konden gecontroleerd worden. Een tweede verdachte kon ontsnappen. Er werden in de nasleep van de arrestatie verschillende plekken onder bescheiden toezicht geplaatst. Toen een inbraak gemeld werd op het adres van een verdachte konden het wijkteam en de interventiepatrouilles 2 personen onderscheppen. Zij hadden 350 gram cannabis en een weegschaal op zak. Eén van de twee was enkele dagen voordien reeds gearresteerd voor het dealen van cannabis. De tweede ‘inbreker’ bleek een minderjarige. Bij een huiszoeking in diens woning werd uiteindelijk de tweede verdachte van de drugsdeal aangetroffen. Uiteindelijk werden ook nog 2 andere verdachten gearresteerd. In totaal werden 6 personen, waaronder 2 minderjarigen, voorgeleid.

wiet

Met 6 in de wagen

Wijkteam Kiel merkte zaterdagavond een voertuig op dat een duidelijke cannabisgeur verspreidde op de parking aan het Beerschotstadion. Er waren zes personen aanwezig in het voertuig, van wie er twee nog cannabis op zak hadden. Een grondige controle bracht nog een mes, 7 verpakkingen met cocaïne en een blokje hasj aan het licht. De bestuurder werd gearresteerd. Bij hem (23) werden nog tien paar schoenen met een totale waarde van meer dan 2 000 euro aangetroffen, alsook twee weegschalen en verpakkingsmateriaal. De man werd gearresteerd met het oog op voorleiding.

Verdacht voertuig

Het WOT Zuid merkte zaterdagavond een verdacht voertuig op in de Voorjaarstraat. De bestuurder werd gecontroleerd en had 33 gram xtc op zak. Onderzoek van zijn telefoon deed vermoeden dat hij naast xtc ook cocaïne en cannabis verkocht. Zijn drugs en zijn wagen werden in beslag genomen.

Ouders dealen, baby naar grootouders

Het WOT City kon zaterdagnamiddag een deal vaststellen in de Van der Keilenstraat. De cannabisverkoper woonde in de straat. In zijn woning leefde ook een jonge baby. Er werd 800 gram cannabis en 40 gram hasj aangetroffen. De beide ouders werden gearresteerd en worden voorgeleid. Het kindje werd opgevangen door de grootouders. De situatie van het kind zal opgevolgd worden.

city

Trage auto

In de omgeving van Nieuw Zuid merkte het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West donderdag een auto op die zich heel traag verplaatste. In de Jos Smoldersstraat zette de bestuurder zich uiteindelijk aan de kant en stapte druk gsm’end uit. Wat verderop ontmoet hij iemand en de twee wisselden iets uit. Na controle bleek dat er een drugsdeal had plaatsgevonden. Bijna 10 gram hasjiesj is in beslag genomen. De vermoedelijke dealer wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Verdachte bedreigt politie met een stroomstootwapen

Tijdens een actie tegen druggerelateerde overlast wilde het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid gisteren een man controleren in de Limburgstraat. Hij leek naar iemand op zoek te zijn. Meteen toen de politie hem aansprak, zette hij het op een lopen. De man haalde zelfs een stroomstootwapen boven. De achtervolgende politiemensen konden de verdachte overmeesteren. Een van de inspecteurs raakte daarbij gewond. De verdachte had 40 gram cannabis op zak. Bij hem thuis vond de politie nog meer drugs. Alles samen is net geen 100 gram hasj, 10 gram cocaïne en 40 gram marihuana in beslag genomen. Ook het verboden wapen is afgenomen. De verdachte van 22 jaar wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

taser