Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Gerechtelijke verzegeling slagerij

17 maart 2023

Op donderdag 16 maart 2023 werd een slagerij in Deurne gerechtelijk verzegeld in opdracht van de economische en financiële sectie van parket Antwerpen. Dit gebeurde naar aanleiding van een lopend opsporingsonderzoek naar witwaspraktijken en fiscale fraude door speurders van DIFA (team directe en indirecte financiële aanpak) die deel uitmaken van het KALI-team.

In kader van dit onderzoek werd er op 16 maart 2023 samen met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) en de FOD Economie een controleactie uitgevoerd. Het DIFA-team nam de boekhouding van de vennootschap achter de slagerij in beslag. Daarnaast werd een veelvoud aan inbreuken vastgesteld met betrekking tot de bedrijfsvoering van de slagerij. Daarom gaf het parket het bevel om over te gaan tot een gerechtelijke verzegeling van de handelszaak.

Sky ECC

De bestuurder van de slagerij was in het verleden reeds het voorwerp van een drugsonderzoek dat voortkwam uit Operatie Sky ECC. In dit drugsonderzoek werden grote hoeveelheden cash geld, wapens, drugs, luxegoederen en -voertuigen in beslag genomen. Het opsporingsonderzoek naar de bedrijfsvoering bij de slagerij kadert dan ook in de strijd tegen de drugsgerelateerde economische ondermijning.

Illegale investeringen

Het DIFA-team pakt op deze manier drugsgerelateerde handelszaken aan die het economisch weefsel van de stad ontwrichten door crimineel geld te injecteren in de legale economie. Het DIFA-team gaat achter de illegale investeringen van deze drugscriminelen aan. Enerzijds met de boodschap dat misdaad niet loont en anderzijds ter bescherming van bonafide handelaars in de stad.