Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Explosie Hoboken | Nood aan een gesprek? Slachtofferzorg is er ook voor jou!

Explosie Hoboken | Nood aan een gesprek? Slachtofferzorg is er ook voor jou!

21 juni 2024

De dienst slachtofferzorg nodigt getuigen van de explosie in Hoboken uit voor een gesprek.

Wie die nood voelt, kan contact opnemen met de Blauwe Lijn waarna een afspraak geregeld wordt.

Verschillende teamleden van slachtofferzorg waren op 13 en 14 juni ter plaatse op het incidententerrein. Ze werkten dag en nacht om slachtoffers, betrokkenen en nabestaanden bij te staan in een bijzonder moeilijke situatie. En nog zit hun taak er niet op. Er zijn nog heel wat praktische zaken die geregeld moeten worden. Denk maar aan de langdurige opvang voor wie thuisloos werd.

De psychologen en maatschappelijke assistenten zijn zich ervan bewust dat ook mensen die minder nauw betrokken zijn, nood aan een gesprek kunnen hebben. Denk maar aan de mensen die als eersten hulp hebben geboden en probeerden om slachtoffers te redden. Ook wie schade heeft opgelopen en nog niet in contact staat met de politie, kan rekenen op slachtofferzorg.

Voel jij je aangesproken? Dan kan je contact opnemen met de politie. Via de Blauwe Lijn zorgt Politiezone Antwerpen ervoor dat de slachtofferbejegenaars met jou in gesprek gaan. 

Je kan de Blauwe Lijn dag en nacht bereiken via het gratis nummer: 0800 123 12. Je kan ook mailen op pz.antwerpen.ilp.blauwelijn@police.belgium.eu.