Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Controle op taxi's loont

10 juni 2024

Op vrijdag 7 juni werd een grootschalige controleactie rond taxi’s georganiseerd. Politie Antwerpen kon rekenen op de bijstand van de luchthavenpolitie van Brussel-Nationaal en de federale wegpolitie van Vlaams-Brabant.

Twee taxi’s waren niet vergund, niet verzekerd en niet ingeschreven voor individueel bezoldigd personenvervoer. De bestuurders waren niet in orde met het verplichte geneeskundig onderzoek en hadden geen bestuurderspas. Bovendien waren beide bestuurders in het bezit van een parkeerkaart voor mindervalide personen, waarvan de titularis overleden was. De kaarten en de voertuigen werden in beslag genomen, en de nodige processen-verbaal werden opgesteld. Er werd een vervolgonderzoek opgestart naar de sociale inbreuken. 

Een bus met 16 zitplaatsen werd gebruikt voor personenvervoer, terwijl dat niet toegelaten was. Bij de controle van de tachograaf bleek dat de bestuurder de afgelopen maand twee keer de dagelijkse rusttijd overtreden had. Hij maakte ook een overtreding tegen de wekelijkse rusttijd. De ijkingsdatum van de snelheidsbegrenzer was verstreken, de banden waren versleten en één spiegel ontbrak. De bus werd in beslag genomen en er werd proces-verbaal opgesteld. 

Eén taxi had een vervallen keuringsbewijs. De bestuurder van een minibus had een rij zetels gedemonteerd, om zo personen in een rolstoel te kunnen vervoeren. Dat is niet toegelaten, en er werd een proces-verbaal opgesteld.