Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Politie Antwerpen steekt twee gezochte criminelen achter de tralies

Politie Antwerpen steekt twee gezochte criminelen achter de tralies

25 november 2022

De politie van Antwerpen heeft de afgelopen 24 uur twee gezochte drugscriminelen gevat en overgebracht naar de gevangenis van Antwerpen. Dat gebeurde na een bevel tot gevangenneming met onmiddellijke aanhouding na aan uitspraak door de correctionele rechter. Ze moeten respectievelijk een celstraf uitzitten van 7 en 8 jaar.

Donderdag heeft het parket van Antwerpen de politie gevraagd om twee zware jongens op te sporen, te vatten en over te brengen naar de gevangenis. Het gaat om een man van 44 jaar die deel uitmaakte van een criminele organisatie en verdovende middelen probeerde in te voeren. De tweede veroordeelde is 47 jaar en maakte deel uit van dezelfde criminele organisatie. Hij voerde effectief verdovende middelen in via de Antwerpse haven. Bijkomend is hij veroordeeld voor het bezit van wapens.

ME en AE lokaliseren veroordeelden

Aan de hand van het gecoördineerd inwinnen van informatie kon de Antwerpse politie de gezochte criminelen opsporen. De mobiele eenheid en de arrestatie-eenheid slaagden erin de veroordeelden te lokaliseren en binnen 24 uur na het vonnis de onmiddellijke aanhouding te realiseren. Beiden zijn overgebracht naar de gevangenis in Antwerpen.

Spilfiguren achter de tralies

De rechtbank aanzag de betrokkenen als spilfiguren in de criminele organisatie waarin ze actief waren. Ze zouden meer dan twee ton cocaïne de Antwerpse haven binnen gesmokkeld hebben. Ze hebben zich niet verzet tegen hun aanhouding.