Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • 27 van de 37 taxichauffeurs in overtreding

27 van de 37 taxichauffeurs in overtreding

2 juli 2024

Afgelopen weekend hield het team toezicht goederen- en personenvervoer een taxicontrole.

Taxi’s in de binnenstad en in de omgeving van het festival ‘Live is live’ werden door de verkeerspolitie aan een grondige controle onderworpen. Op zondagavond namen enkele collega’s in burger verschillende taxi’s om onder meer na te gaan of ze geen korte ritten weigerden. Er werden 37 taxi’s gecontroleerd, waarvan er 27 in overtreding waren. Van de 2 gecontroleerde autobussen was er 1 in overtreding, en er werd ook 1 lichte vrachtauto beboet. Verder werden 10 auto’s gecontroleerd, waarvan er 8 in overtreding waren. 

Op zaterdagavond werd op het K. Astridplein een bus voor internationaal ongeregeld vervoer gecontroleerd. De bus was met reizigers onderweg naar Parijs en werd bestuurd door dubbele bemanning. Eén van hen had zijn bestuurderskaart niet in de tachograaf geplaatst. Daardoor was het niet mogelijk om de rij- en rusttijden te controleren. De andere bestuurder was niet in orde met de wekelijkse rusttijd. 

Zondagavond haalde een jongedame een anoniem politievoertuig in. Ze reed daarbij zo’n 80 km/u binnen de bebouwde kom. De vrouw bleek geen rijbewijs te hebben. Ze reed met de auto van haar broer, dewelke niet meer geldig gekeurd en verzekerd was. De wagen werd in beslag genomen. 

In totaal werden 18 GAS-boetes, 16 onmiddellijke inningen, 4 processen-verbaal en 3 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld.