Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • 15 jaar Antwerp Pride = 15 jaar politie-inzet

15 jaar Antwerp Pride = 15 jaar politie-inzet

9 augustus 2022

15 jaar Antwerp Pride betekent ook 15 jaar politie-inzet. Al van bij de start was Politie Antwerpen betrokken bij de Antwerp Pride, zowel voor als achter de schermen. Niet alleen om ervoor te zorgen dat dit evenement vlot en veilig verloopt, maar ook om onze steun te tonen aan de LGBTQIA+-gemeenschap. Speciaal voor de gelegenheid kreeg de politietoren aan de Oudaan vorige week vrijdag hier en daar ook een regenboogjasje aangemeten. Bovendien hangen we ook weer de traditionele regenboogvlag uit.

Op zaterdag 13 augustus stappen collega's van Politie Antwerpen mee in de parade, samen met een delegatie van Rainbow Cops die vanuit verschillende politiezones naar Antwerpen afzakken. Daarnaast zijn we ook vertegenwoordigd in de Pride Village, waar politiemedewerkers in gesprek gaan met de bezoekers. Ze kunnen hier een polaroidfoto scoren met onze politie-eend of een kleurrijk politiegadget als herinnering aan een fijne pride op de kop tikken.

Symbolisch vinden we het belangrijk om een delegatie van ons korps in uniform te laten deelnemen aan de parade, als steun naar de LGBTQIA+-gemeenschap en als uiting van het belang dat onze politiezone aan diversiteit hecht. Door geüniformeerd in de parade aanwezig te zijn, kunnen we bovendien snel inspelen op mogelijke veiligheidsrisico's. Daarnaast zijn politiemedewerkers aanwezig op heel wat activiteiten in het kader van de pride-week, om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen en om zo laagdrempelig en aanspreekbaar mogelijk te zijn in geval van vragen of incidenten.

Vanuit het thema van de pride Queertopia wordt de vraag gesteld: 'Hoe willen we dat onze maatschappij er nog eens vijftien jaar later, in 2037, uitziet?’. Als Politie Antwerpen zien we een inclusieve, positieve en veilige maatschappij waar iedereen zichzelf kan zijn en waar de politie nog steeds proud to be your friend is.