Nieuw mastergebouw | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Nieuw mastergebouwPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In 2023 verhuist Politiezone Antwerpen naar een nieuw mastergebouw aan Post X in Berchem. Het complex komt op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel, een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. De bouwwerkzaamheden zijn intussen gestart.

Tegen 2023 zullen alle beleidsuitvoerende en beleidsondersteunende diensten centraal gehuisvest worden in het nieuwe mastergebouw. Onthaal en wijkwerking vormen de uitzondering en blijven verspreid over verschillende regio- en wijkkantoren. Politiezone Antwerpen voorziet ook een onthaalfunctie in het mastergebouw.

Technisch hoogwaardig

Het nieuwe gebouw zal technisch hoogwaardig en helemaal klaar zijn voor de meest moderne veiligheidstechnologie. Een van de speerpunten is dat een aangename en flexibele werkomgeving moet zijn. Een plek waar je graag komt werken. Het gebouw moet ruimte bieden aan 2 200 operationele en administratieve politiemedewerkers.

Verschillende partners

Op 25 september 2017 gaf de gemeenteraad haar fiat voor dit grootschalige bouwproject. Het korps doet hiervoor beroep op een DBFM-overeenkomst (Design, Build, Finance & Maintenance) met verschillende partners, waaronder Stad Antwerpen, AG Vespa en projectontwikkelaar IRET. Een dispuut tussen projectontwikkelaar en bouwheer zorgde ervoor dat de bouw meer dan een jaar vertraging opliep. Medio 2020 nam Besix het roer over. 

  

Waar?

Het nieuwe mastergebouw ligt aan Post X in Berchem. Het complex komt op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel, een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad.

Lees meer ...

Wie?

Het gebouw zal een centrale huisvesting bieden aan alle beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten van Politiezone Antwerpen. Het onthaal en de wijkwerking vormen de uitzondering en blijven verspreid over de verschillende regio- en wijkkantoren. Politiezone Antwerpen voorziet ook een onthaalfunctie in het mastergebouw. 

Lees meer ...

Voor wie?

Het mastergebouw voorziet een onthaalloket waar burgers straks de klok rond aangifte kunnen doen. Uiteraard kan je, net zoals in de andere kantoren, vooraf een afspraak maken zodat je er zeker van bent dat je snel geholpen wordt. 

Lees meer ...

Waarom?

Politiezone Antwerpen is al enkele jaren bezig met een groot veranderproces. Modern politiewerk betekent dat we meegaan met onze tijd. Dat we inspelen op de evolutie van de samenleving. Ons werk heeft nooit een begin- of einduur gekend, maar meer dan ooit moet de politie altijd en overal beschikbaar en bereikbaar zijn. Daarom moeten we ons anders organiseren. Om meer politiemensen en middelen beschikbaar te hebben op straat.

Lees meer ...

Fotoboek

Enkele beelden van de voorlopige plannen voor het nieuwe mastergebouw

Lees meer ...

Volg de werken live

Benieuwd naar de werf? Volg via de webcam hoe de werken vorderen. Elk uur van de dag maakt de camera een foto. Via de kalender kan je teruggaan in de tijd. Bovendien biedt de webcam ook de mogelijkheid om de werken live te volgen. Klik op de foto.

Lees meer ...