Nieuw mastergebouw | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Nieuw mastergebouwPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In 2020 verhuist Politie Antwerpen naar een nieuw mastergebouw aan Post X in Berchem. Het complex komt op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel, een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. De bouwwerkzaamheden zijn intussen gestart.

Tegen 2020 zullen alle beleidsuitvoerende en beleidsondersteunende diensten centraal gehuisvest worden in het nieuwe mastergebouw. Onthaal en wijkwerking vormen de uitzondering en blijven verspreid over verschillende regio- en wijkkantoren. Politie Antwerpen voorziet ook een onthaalfunctie in het mastergebouw.

Technisch hoogwaardig

Het nieuwe gebouw zal technisch hoogwaardig en helemaal klaar zijn voor de meest moderne veiligheidstechnologie. Een van de speerpunten is dat een aangename en flexibele werkomgeving moet zijn. Een plek waar je graag komt werken. Het gebouw moet ruimte bieden aan 2 200 operationele en administratieve politiemedewerkers.

Verschillende partners

Op 25 september 2017 gaf de gemeenteraad haar fiat voor dit grootschalige bouwproject. Het korps doet hiervoor beroep op een DBFM-overeenkomst (Design, Build, Finance & Maintenance) met verschillende partners, waaronder Stad Antwerpen, AG Vespa en projectontwikkelaar IRET.

  

Fotoboek

Enkele beelden van de voorlopige plannen voor het nieuwe mastergebouw

Lees meer ...