Zomertips uit de politiecodex: Wat kan en wat kan niet? | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Zomertips uit de politiecodex: Wat kan en wat kan niet? Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De zomervakantie is van start gegaan en het weer zit alvast mee. Naar jaarlijkse gewoonte is het voor velen dus weer tijd om het zwemgerief boven te halen en de barbecue aan te steken. Via onze sociale media en andere kanalen krijgen we vaak vragen over zomeractiviteiten op openbare plaatsen. Wat kan en niet kan, lees je in onderstaand overzicht.

Barbecue

De stad biedt op een aantal plaatsen een openbare barbecue aan zodat je met vrienden, buren of familie gezellig samen kunt eten. De barbecues staan op locaties waar het brandgevaar gering is. De openbare bbq's zijn gratis te gebruiken. Let wel op, want na zonsondergang moeten de kolen gedoofd zijn. Vergeet ook geen brandblusser of water mee te nemen want dat is verplicht. Zelf een barbecue meenemen om op eender welke plaats in de stad aan de slag te gaan, is - omwille van de brandveiligheid - niet toegestaan. 

Zwemmen

Het is nooit toegelaten om te zwemmen of baden in meren en vijvers in Antwerpen en haar districten. Enkel voor het beoefenen van watersport kan de burgemeester zijn toestemming geven. Antwerpen heeft twee vergunde openluchtzwembaden: De Molen op Linkeroever en zwemvijver Boekenberg in Deurne.

Kamperen

'Kamperen is een mooie zomersport ...' Wie al eens met een jeugbeweging op kamp ging, kent het deuntje zeker. Maar kamperen op openbare plaatsen mag niet in Antwerpen. Enkel op camping De Molen (Linkeroever) mag je jouw tentje opslaan. Camping Vogelzang is alleen geschikt voor kampeerwagens en caravans.

Straatmuziek

Wil je in de zomer een centje bijverdienen als straatartiest of -muzikant? Dat kan, zolang je dit op voorhand schriftelijk meldt aan de burgemeester en hiervoor een toelating krijgt. Lees ook zeker het reglement nog eens na voor je plannen maakt.

Vissen

Als je over een visvergunning beschikt, kan je van het mooie weer gebruik maken om de hengel nog eens boven te halen. Over waar en wanneer je mag vissen, lees je meer op de website van de stad.

Eenden voederen

Eenden, ganzen en zwanen vinden zelf hun voedsel. Ze hebben geen nood aan extra brood van wandelaars of buurtbewoners. De vogels eten het niet altijd op, wat dan weer ongedierte aantrekt. Ook duiven, katten en andere zwerfdieren mag je niet voederen op openbare plaatsen.

Honden aan de lijn

Wil jij je hond eens flink laten rennen? Laat hem dan gerust los in een van de hondenloopzones in de stad. Houd het dier tijdens de wandeling altijd aan de lijn. Zorg er ook zeker voor dat je altijd minstens één hondenpoepzakje bij hebt. Wat water zal jouw viervoeter ook kunnen waarderen.
 

Wil je nog meer weten over de politiecodex? Lees het op onze website.
 

 

Gepubliceerd op:
01/07/2019
Categorie: