WK 2018: Parkeerverbod Plantinkaai breidt uit | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

WK 2018: Parkeerverbod Plantinkaai breidt uit Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vrijdagavond spelen de Rode Duivels de kwartfinale op het WK voetbal tegen Brazilië. In heel de stad kan je naar de match gaan kijken op verschillende grote schermen. Op de Plantinkaai wordt het fandorp naar aanleiding van de wedstrijd uitgebreid met een tweede scherm. Dat heeft natuurlijk een impact op het parkeerterrein. De komende dagen gaat een nieuw parkeerverbod in op een deel van de Plantinkaai.

De politie wil hier duidelijk over communiceren, zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn en hun wagen tijdig verplaatsen. Het betreft een 60-tal bewonersplaatsen en 350 publieke plaatsen. De politie gaat zoals steeds na wie zich na de plaatsing van de borden nog op het terrein parkeert. 

De nacht van woensdag op donderdag

De uitbreiding van het fandorp start ter hoogte van de Kromme-Elleboogstraat en loopt door tot voorbij de Sint-Michielsstraat. Vandaag werden de nodige verkeersborden en aanduidingen geplaatst. De huidige parking zal in twee fases worden leeggemaakt. De stroken aan weerszijden van het terrein (zie afbeelding) zullen in de nacht van woensdag op donderdag tussen 22 uur en 5 uur leeggemaakt worden. Het parkeerterrein wordt opnieuw toegankelijk gemaakt op zaterdag om 10 uur.

De nacht van donderdag op vrijdag

De rest van het terrein (zie afbeelding) wordt in de nacht van donderdag op vrijdag vrijgemaakt. Ook hier wordt er getakeld tussen 22 en 5 uur. De politie takelt 's nachts, om de dagjestoeristen in Antwerpen te ontzien en om iedereen zoveel mogelijk tijd te geven hun wagen te verplaatsen. Wie zijn voertuig niet verplaatst, riskeert zelf op te draaien voor de takelkosten. 

Gepubliceerd op:
03/07/2018
Categorie: