Wijkkantoor Kristus Koningplein krijgt nieuwe onthaalregeling | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wijkkantoor Kristus Koningplein krijgt nieuwe onthaalregeling Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vanaf 1 januari verandert Politie Antwerpen de onthaalwerking van het wijkkantoor op het Kristus Koningplein in Ekeren. Voortaan zal het wijkkantoor enkel nog op afspraak te bezoeken zijn. Zo kunnen mensen sneller geholpen worden op een moment dat ze zelf kunnen kiezen. Het kantoor op de Noorderlaan is 24 op 7 geopend, met of zonder afspraak. 

Eind februari keurde het Antwerpse schepencollege de nieuwe onthaalregeling voor de Antwerpse politiekantoren goed. Vanuit een analyse van de huidige situatie en de tekortkomingen, de aanbevolen beveiligingsmaatregelen door de Vaste Commissie van de Lokale Politie en de wensen van de korpsleiding en de (onthaal)medewerkers, moeten een aantal bouwkundige, technische en organisatorische aanpassingen worden doorgevoerd in de onthalen van de politiekantoren. Zo zal onder meer de vrije inloop van de kantoren worden beperkt door systematische toegangscontroles. Deze taken worden grotendeels uitbesteed, zodat politiemensen zich kunnen concentreren op hun kerntaken.

Mastergebouw, regio- en wijkkantoren

Ondertussen werd het kantoor aan de Noorderlaan, op 2,5 kilometer van het Kristus Koningplein, ingericht als onthaalkantoor dat 24 op 7 geopend is voor burgers met of zonder afspraak. Op termijn komen er verspreid over de stad ook onthaalkantoren die 12 op 7 geopend zullen zijn, met of zonder afspraak. De overige, kleinere, wijkkantoren zullen dan enkel nog toegankelijk zijn op afspraak. De nieuwe regeling wordt al toegepast voor de kantoren in de Junostraat in Berchem, aan de Halewijnlaan op Linkeroever en op de Antwerpsebaan in Berendrecht. De nieuwe regeling creëert extra capaciteit voor de wijkwerking op het terrein, terwijl burgers door het afspraaksysteem kunnen geholpen worden wanneer het hen past.

Je kan een afspraak maken via de Blauwe Lijn (0800 123 12) of via de website www.politieantwerpen.be/afspraak. Wie dringende politiehulp nodig heeft, belt steeds 101. 

Gepubliceerd op:
19/12/2018
Categorie: