VOT sensibiliseert voor correct fietsgedrag | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

VOT sensibiliseert voor correct fietsgedrag Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het verkeersondersteuningsteam regio West hield gisteren een sensibiliseringsactie voor correct fietsgedrag. In de Nationalestraat en de Begijnenstraat werden fietsers aangesproken op hun foutief rijgedrag. Ook enkele automobilisten liepen tegen de lamp.

Het verkeersondersteuningsteam voerde hun controle uit na verschillende klachten over onveilig fietsgedrag uit de buurt. Er werd gecontroleerd in de Nationalestraat en in de Begijnenstraat. In een eerste fase werd sensibiliserend opgetreden. In een tweede fase riskeren hardleerse fietsers een boete. In totaal werden 47 fietsers aan de kant gezet. 14 fietsers reden op het voetpad, 29 fietsers negeerden een verkeersbord C1 (verboden richting - zonder uitzondering fietsers). Vier fietsers maakten gebruik van hun gsm tijdens het fietsen.

Ook automobilisten betrapt

Tijdens de controleactie liepen ook zeven automobilisten betrapt met hun gsm achter het stuur. Zij mogen zich aan een boete verwachten. Eén fietser kwam er niet vanaf met een waarschuwing, omdat hij door zijn gsm-gebruik bijna een ongeval veroorzaakte. Een boete voor gsm-gebruik op de fiets bedraagt 116 euro.

Gepubliceerd op:
12/09/2018
Categorie: