Visboeren nu ook veroordeeld voor gesjoemel | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Visboeren nu ook veroordeeld voor gesjoemel Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Twee broers van een familie uit Borgerhout, die tot 2018 vijf viswinkels in het Antwerpse uitbaatte, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen en boetes voor onder meer valsheid in geschrifte, faillissementsmisdrijven en misbruik van vertrouwen. De jongste broer werd eerder dit jaar ook al veroordeeld voor drugshandel.

Nadat de familie eerder in het vizier kwam voor haar betrokkenheid bij internationale cocaïnesmokkel en het witwassen van drugsgeld, kwam het onderzoek naar de ‘visboeren’ in april 2019 terecht bij het team ecofin van de lokale recherche.

Schuldig

In september 2020 stonden de broers terecht voor de rechtbank van eerste aanleg. Die oordeelde dat beiden zich schuldig hadden gemaakt aan valsheid in geschrifte, faillissementsmisdrijven, economische inbreuken en inbreuken op de vennootschapswetgeving. De oudste werd ook schuldig bevonden aan misbruik van vertrouwen.

Beroepsverbod

De oudste broer werd hiervoor veroordeeld tot 15 maanden celstraf en een boete van 8 000 euro, de jongste kreeg een gevangenisstraf van 8 maanden en 4 000 euro boete. Beiden kregen ook zeven jaar beroepsverbod. Daarnaast werden ze op burgerlijk vlak veroordeeld tot boetes van resp. 107 752,98 en 26 121,59 euro.
 

Gepubliceerd op:
30/10/2020
Categorie: