[VIDEO] Opstootjes op vrijdag aan de Brederodestraat | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

[VIDEO] Opstootjes op vrijdag aan de Brederodestraat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vrijdagavond werd de politie van Antwerpen geconfronteerd met onregelmatigheden in de omgeving van de Brederodestraat. Enkele honderden gingen er met mekaar op de vuist. De politie riep op om uit de omgeving weg te blijven. Er werden 47 mensen bestuurlijk aangehouden. 

Iets voor half zes vrijdagavond begonnen de incidenten in de Brederodestraat. Nadat een aantal mensen met stokken en staven, stoelen en tafelpoten mekaar te lijf gingen, begonnen 200 à 300 mensen te roepen en leuzes te scanderen. Daarbij viel een eerste gewonde. Het slachtoffer werd later met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd.

Snel en adequaat optreden

De eerste ploegen die meteen aangestuurd werden, trachtten de verschillende partijen uit elkaar te halen. Omdat de rumoerige omstanders zich bleven opdringen, trad de politie snel en adequaat op waardoor een verdere escalatie niet meer mogelijk was. Om de situatie onder controle te krijgen, maakte de politie op het kruispunt van de Balansstraat met de Gelijkheidstraat gebruik van pepperspray. Dat was nodig omdat de relschoppers met stenen begonnen te gooien.

Bus weggeleid 

In de straat stonden verschillende wagens en een bus. Onder begeleiding van de politie werden de bus en de inzittenden wegeleid naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

Politieman gewond

In het tumult werden wederzijdse rake klappen uitgedeeld. Daarbij raakten acht personen gewond. Drie van hen werden in het ziekenhuis verzorgd. Een van hen betrof een politieman. Hij kreeg een steen tegen het lichaam en is een dag arbeidsongeschikt.

47 bestuurlijke aanhoudingen

Bij de incidenten werden 47 personen bestuurlijk aangehouden omwille van het verstoren van de openbare orde. Eén persoon werd gerechtelijk aangehouden omwille van verboden wapendracht.

Politie blijft waakzaam

In de loop van de avond bleef de sfeer gespannen in de omgeving. Er zijn enkele ramen gesneuveld van handelszaken in de omgeving. De politie blijft de situatie opvolgen om nieuwe incidenten te vermijden.

 

Gepubliceerd op:
27/10/2017
Categorie: