[VIDEO] Extra toezicht voor wijken Dam en Schijnpoort | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

[VIDEO] Extra toezicht voor wijken Dam en Schijnpoort Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In de afgelopen weken hebben zich in de Antwerpse wijken Schijnpoort en Dam meerdere ernstige incidenten afgespeeld. Hiernaar loopt een gerechtelijk onderzoek. Met een grootschalige controleactie wil Lokale Politie Antwerpen een duidelijk signaal geven aan de buurt dat de politie de feiten ernstig neemt en dat bewoners op de politie kunnen blijven rekenen.

De eerste grote actie ging door in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart. De politie bouwde controledispositieven uit met enkele tientallen medewerkers van de mobiele eenheid.  Een paar honderd mensen werden daar door de politie gecontroleerd. Twee mensen die illegaal in het land waren, zijn administratief aangehouden. Een man die zich ongepast gedroeg, werd gearresteerd. En twee wagens die niet geldig verzekerd waren, zijn in beslag genomen. Ook de volgende weken zullen er geregeld dispositieven als deze worden ontplooid.

Ernstige incidenten

In de wijken Schijnpoort en Dam deden zich de afgelopen tijd enkele ernstige incidenten voor. Naar aanleiding van die feiten loopt er een gerechtelijk onderzoek.

Toezicht

Door een controledispositeif op de zetten, kan de politie controleren wie zich in de omgeving ophoudt en wat hun intenties zijn. "De inspecteurs zijn in de mogelijkheid om mensen te controleren, maar evengoed om hun auto te doorzoeken", zegt korpschef Serge Muyters. "Het is onze taak als politie om een objectief beeld van de situatie te hebben."

Bijkomende maatregelen

Lokale Politie Antwerpen plaatste eerder al twee bijkomende mobiele camera’s aan de Guldensporenstraat en Kalverstraat. Het valt niet uit te sluiten dat ook andere plaatsen in de omgeving later nog in aanmerking komen. De politie voorziet ook extra patrouilles. Zowel geüniformeerde als politiemensen in burger zullen in de wijk toezicht houden. "Deze verhoogde inzet is nodig voor het vertrouwen van de buurtbewoners", benadrukt burgemeester Bart De Wever. "De incidenten hadden een grote impact op de buurt. Daarom is het belangrijk om nu een signaal te sturen en te laten zien dat onze politie in de buurten aanwezig is en blijft."

Gepubliceerd op:
19/03/2017
Categorie: