UPDATE: Vrijdagse vechtpartij omgeving Brederodestraat | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

UPDATE: Vrijdagse vechtpartij omgeving Brederodestraat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In de omgeving van de Brederodestraat was er in de vooravond een zware vechtpartij. Een hondertal mensen ging er met mekaar op de vuist. De politie is ter plaatse en tracht de situatie onder controle te houden. We roepen op om de omgeving te vermijden en plaats te houden voor de hulpdiensten. Lees hier de updates.

UPDATE 19.15 uur: Bij de vechtpartij in de omgeving van de Brederodestraat heeft de politie 41 personen bestuurlijk aangehouden omwille van het verstoren van de openbare orde. Zeven personen hebben zich met verwondingen gemeld. De politie sluit niet uit dat er later in de avond nog mensen zich melden die gewond raakten. In de vechtpartij maakten de betrokkenen gebruik van stokken, tafelpoten en stoelen om de tegenstander te lijf te gaan. Over het gebruik van andere wapens kan de politie nog geen uitspraken doen. Aan de kant van de politie raakte één persoon gewond. 

 

UPDATE 18.45 uur: De politie volgt de situatie op de voet. De beschikbare eenheden zijn ter plaatse en trachten de gemoederen te bedaren door met de betrokkenen in gesprek te gaan. De sfeer in de omgeving blijft gespannen. Momenteel zijn er een drietal bestuurlijke aanhoudingen verricht. 

 

Basisinformatie

Wie in de omgeving van de Brederodestraat was, zag in de vooravond een grote politiemacht ontplooiïen. Een en ander was nodig na een vechtpartij met een honderdtal mensen. Wat de aanleiding exact was, is nog niet helemaal duidelijk. 

Snelle politie-optreden

Dankzij het snelle, adequate optreden van de politie was de situatie snel onder controle. De politie blijft zich zichtbaar in de omgeving ophouden om nieuwe escallaties te voorkomen.

Lichtgewonden

Er zijn 5 personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Niemand van hen was er ernstig aan toe. We sluiten niet uit dat er later in de avond nog andere slachtoffers zich aanmelding.

Vermijd omgeving

De politie van Antwerpen roept op om de omgeving te vermijden. Wie toch in de buurt moet zijn, vragen we om plaats te maken en te houden voor de hulpdiensten.

Gepubliceerd op:
27/10/2017
Categorie: