Stelling ingestort in wijk Nieuw Zuid | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Stelling ingestort in wijk Nieuw Zuid Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vrijdagnamiddag stortte een stelling en een deel van een gebouw in aanbouw in. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er is veel hinder voor de omgeving, blijf binnen en laat alle ruimte aan de hulpdiensten.

Update 20.00 uur: 

Het vijfde slachtoffer werd nu ook geborgen. 
De reddingswerken zijn daarmee volledig beëindigd. De komende dagen zullen aannemers nog verder puin ruimen en delen van het gebouw ontmantelen. De hulpdiensten leven mee met familie, vrienden en collega's van alle slachtoffers. 

Update 18.00 uur: 

De laatste twee lichamen werden aangetroffen en worden geborgen van zodra ze van onder het puin zijn bevrijd. De identificatie is volop bezig, zodat we zeker kunnen zijn dat het om de laatste twee vermiste personen gaat.

Update 13.00 uur:

Rond 13 uur werd een derde slachtoffer van onder het puin gehaald. Een gewonde mocht het ziekenhuis reeds verlaten. Alle andere gewonden zijn ondertussen stabiel.

Update 8.00 uur:

In de loop van de nacht werden twee dodelijke slachtoffers aangetroffen en geborgen. Ondertussen gaat de zoektocht naar de andere vermisten onverminderd verder.

Update 21.50 uur:

Een aannemer start samen met de brandweer voorzichtig met het opruimen van het puin. In tussentijd blijven de hulpdiensten verder zoeken naar de vermisten, onder meer met honden. Voor omwonenden zullen de werkzaamheden de nodige hinder met zich mee brengen.

Update 17.50 uur:

Er valt momenteel helaas 1 dodelijk slachtoffer te betreuren. Er wordt met man en macht verder gezocht naar 5 vermisten. 9 slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Update 16.50 uur:

Een 10-tal mensen werden bevrijd en er is contact met enkele mensen die nog onder het puin zitten. Minstens 6 mensen zijn nog vermist. 

Update 16.00 uur:

De oorzaak is voorlopig onbekend. Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen, nadat de situatie voldoende veilig is en alle slachtoffers weggehaald kunnen worden.

Er zijn op dit moment nog steeds een aantal personen vermist, vermoedelijk zitten er enkele nog vast onder het puin.

Het puin is zeer instabiel, wat het voor de brandweer en hulpdiensten moeilijk maakt om de slachtoffers veilig te bevrijden.

De hulpdiensten krijgen bijstand van reddingshonden van de civiele bescherming.

Update 15.20 uur:

Het betreft een stelling en een deel van een gebouw in aanbouw. De hulpdiensten vangen de gewonden op en zoeken verder naar eventuele andere slachtoffers. Er is veel hinder voor de omgeving, dus blijf uit de buurt en geef ruimte aan de hulpdiensten.

Meer info: www.antwerpen.be

Gepubliceerd op:
18/06/2021
Categorie: