Stagiairs houden verkeersacties | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Stagiairs houden verkeersacties Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Aspirant-inspecteurs van de Antwerpse politie hebben de voorbije dagen verschillende verkeersacties gehouden. Onder begeleiding van de medewerkers van de verkeersondersteuningsteams konden aspiranten terreinervaring opdoen. De acties vonden plaats in de Borrewaterstraat in Merksem, op de Bist in Ekeren en de Meloenstraat, de Schijnpoortweg, het Steenplein en de Leopoldstraat in Antwerpen.

Tijdens hun stage doen de aspirant-inspecteurs van de Antwerpse politie kostbare terreinervaring op. Onder het goedkeurend oog van de verkeersondersteuningsteams van de regio's Noord, City en West werd er tijdens de verkeersacties gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer, boorddocumenten en correcte gordeldracht.

Ekeren en Merksem

Samen met het VOT Noord controleerden de aspiranten in de Borrewaterstraat en op De Bist.

Van de 82 bestuurders die een ademtest moesten afleggen, had niemand gedronken. Eén bestuurder testte wel positief op cannabis. Twee voertuigen bleken niet correct ingeschreven en 1 keuring was vervallen. Twee chauffeurs waren niet in orde met hun rijbewijs en 1 onverzekerd voertuig werd in beslag genomen. Tot slot kregen 2 bestuurders een boete voor foutieve gordeldracht en 1 omdat hij een rood licht negeerde.

Steenplein en Leopoldplaats

Het VOT van de regio West begeleidde de stagiairs bij een controle op het Steenplein en op de Leopoldplaats. Er werd extra uitgekeken naar bestuurders die geen gordel droegen en/of bezig waren op hun gsm. Er werd ook gewerkt met een politieman in burger om de pakkans te vergroten. Tijdens het toezicht werden 43 bestuurders betrapt die bezig waren met hun gsm tijdens het rijden. Drie bestuurders en één kind droegen geen veiligheidsgordel. 

Drie bestuurders werden op de Leopoldstraat geverbaliseerd voor onaangepaste snelheid. Eén bestuurder negeerde een verbodsbord. Eén motorfietser droeg geen veiligheidskledij. Tot slot werd een voertuig gecontroleerd waarvan de inzittende geseind stond. De man bleek in het bezit van een verboden wapen en opmerkelijke hoeveelheid cash geld. Er werd een pv opgemaakt voor witwas.

Meloenstraat en Schijnpoortweg

Het VOT City tot slot controleerde samen met de aspiranten in de Meloenstraat 96 bestuurders. Slechts 1 bestuurder legde een positieve ademtest af. Eén man reed rond zonder rijbewijs en van 7 voertuigen was de keuring vervallen.

Gepubliceerd op:
03/05/2019
Categorie: