Simultane huiszoekingen in Antwerpen en Kempen | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Simultane huiszoekingen in Antwerpen en Kempen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Speurders van Lokale Politie Antwerpen hebben op donderdag 8 juni ‘s ochtends twee simultane huiszoekingen uitgevoerd in het Antwerpse en in de Kempen. Daarbij zijn drie personen opgepakt en werd er een aanzienlijke hoeveelheid hasjiesj in beslag genomen.

De verdachten kwamen een tijd geleden al in beeld in de marge van het zogenaamde dossier The French Connection. Ze worden ervan verdacht dat ze instonden voor de levering van hasjiesj, en dat op aanzienlijk grote schaal. Ze gingen heel voorzichtig te werk, wat het de speurders moeilijk maakte om een goed beeld te krijgen van de activiteiten van de bende. De huiszoekingen van donderdagochtend 8 juni in Deurne en tegelijk ook in Mol brachten een einde aan die activiteiten.

Huiszoeking Deurne

Op vraag van de Antwerpse speurders van de afdeling drugs, en na doorgedreven onderzoek, werd de woning van de verdachte omsingeld. Toen de politie het pand binnen ging, gooide de verdachte nog vlug een plastic zak naar buiten. Hij werd overmeesterd en overgebracht naar de cel. In de plastic zak vonden de rechercheurs twee kilo hasjiesj. De drugs zijn in beslag genomen.

Huiszoeking Mol

Gelijktijdig met de huiszoeking in Deurne vielen de speurders binnen in een woning in Mol. Daar is 6,5 kilogram hasjiesj aangetroffen. Twee personen zijn er aangehouden. Op die plaats zijn ook geld en een wagen in beslag genomen.

Verdachten

De verdachten werden gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om drie mannen van 27, 29 en 39 jaar.  

Samenwerking met Nederland

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de verdachten oorspronkelijk afkomstig waren uit Nederland. De speurders namen contact op met hun Nederlandse collega’s om een beter zich te krijgen op de bende. Door de goede samenwerking met de Nederlandse politie, de Nederlandse en de Belgische justitie kwamen er belangrijke elementen aan het licht die leidden naar de arrestaties in dit dossier.

Gepubliceerd op:
19/06/2017
Categorie: