Resultaten flitsmarathon | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Resultaten flitsmarathon Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op 11 oktober nam ook de politiezone Antwerpen deel aan de flitsmarathon. Van woensdag 6 uur tot vanmorgen 6 uur stonden op 24 verschillende plaatsen mobiele flitscamera's langs de Antwerpse wegen opgesteld.

Los van de snelheidscontroles die Lokale Politie Antwerpen dagelijks houdt, zowel de bemande als de onbemande, controleerde de politie gisteren op 24 verschillende locaties 8263 passanten. Daarvan werden 353 bestuurders geverbaliseerd omdat ze te snel reden.

Te snel in zone 50

De bestuurder van een bromfiets klasse B werd tegengehouden toen hij met een snelheid van 77 km/uur voorbij de flitscamera scheurde in een zone 50. Een bromfiets van dit type mag bovendien maximaal 45 km/uur halen. De politie moest achter de bromfietser aan omdat het kenteken horizontaal was bevestigd, en dus niet leesbaar was op de foto voor de vaststellingen.

Dagelijkse controle

De politie van Antwerpen blijft ook na de flitsmarathon op snelheid controleren. Dat doen we onder meer op plaatsen waarvan uit onderzoek is gebleken dat overdreven snelheid aan de basis lag van een verkeersongeval. Elke dag geven we één flitslocatie prijs op www.politieantwerpen.be

Gepubliceerd op:
12/10/2017
Categorie: