Politieman onderweg naar het werk plukt gauwdief van de tram | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politieman onderweg naar het werk plukt gauwdief van de tram Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Woensdagmorgen, om 8 uur, wilde een politieman de tram nemen in het premetrostation Diamant om naar zijn werk te rijden op de politietoren Oudaan. Op het perron trok een jonge kerel zijn aandacht omdat die zo onopvallend mogelijk (maar voor de politieman toch voldoende duidelijk) aandacht toonde voor handtassen en rugzakken van de andere reizigers die stonden te wachten op de tram.

Toen even later de tram arriveerde maakte de verdachte van het gedrum gebruik om enkele keren zijn handen in jaszakken en handtassen van andere reizigers te steken. Hij kon echter niks buitmaken. Tijdens de tramrit richting Linkeroever herhaalde dat scenario zich nog enkele keren.

Aan de halte Meir besloot de politieman in te grijpen. Hij maakte zich kenbaar en hij nam de verdachte mee uit de tram. Op het perron kreeg hij bijstand van nog een tweede politieman die ook op de tram zat. Ze konden de verdachte, die begon te roepen en te wringen, ter plaatse houden. De verdachte was volgens hem onschuldig als een lam en hij had niets te verbergen. Hij voelde zich onheus behandeld.

Hij werd gefouilleerd en in zijn zakken werd een gsm gevonden. De verdachte werd overgebracht naar het politiekantoor. Tijdens het daaropvolgend onderzoek bleek dat de aangetroffen gsm eerder die ochtend was gestolen op een andere tram. Het slachtoffer werd gecontacteerd. Zij kreeg haar gsm inmiddels terug, de simkaart was echter verdwenen.

De verdachte (18) ontkende dat hij de gsm had gestolen. Hij had die bij toeval op de tram gevonden. Hij bleek geen onbekende voor politie en parket. Hij werd gisteren nog voorgeleid op het gerechtshof.

Gepubliceerd op:
08/05/2014
Categorie: