Politie zoekt getuigen van ongeval met vluchtmisdrijf | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politie zoekt getuigen van ongeval met vluchtmisdrijf Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op donderdag 3 december raakten twee jongeren zwaargewond bij een ongeval op het kruispunt van de Oudestraat met de Notelaarstraat. Omstaanders bekommerden zich over de jonge slachtoffers, maar de veroorzaker van het ongeval vluchtte weg. Wie tips of info heeft, kan contact opnemen met de plaatselijke politiediensten of met de Blauwe Lijn op het gratis nummer 0800 123 12.

Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur op het kruispunt van de Oudestraat met de Notelaarstraat in Hoboken. De twee slachtoffers waren onderweg van school naar huis. Op het kruispunt staken ze via het zebrapad de straat over toen ze aangereden werden door een voertuig. De omstandigheden zijn onduidelijk. Er zijn geen directe getuigen van het ongeval. 

Zwaargewond naar ziekenhuis

Verschillende omstaanders bekommerden zich om de slachtoffers van 10 en 15 jaar. Twee ziekenwagens en een medisch team kwamen ter plaatse om de eerste hulp toe te dienen. De twee broers liepen ernstige verwondingen op en zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

Bestuurder reed door

De politie is op zoek naar de bestuurder die betrokken was bij de aanrijding. Heel wat bereidwillige getuigen boden zich op de plaats van het ongeval bij de politie aan. Maar er is geen informatie beschikbaar die de politie naar de betrokkene leidt. Ook beelden van camera's in de buurt kunnen de politie niet verder helpen. Uit een eerste verklaring van één van de slachtoffers kan afgeleid worden dat de betrokkene met een eerder kleine witte of grijze wagen reed.

Behulpzame omstaanders

De politie, de slachtoffers en hun moeder wensen alle omstaanders die zich om de slachtoffers bekommerden te bedanken. Zo diende een arts de eerste zorgen toe en waren er anderen die de slachtoffers toedekten tot de aankomst van de hulpdiensten. Heel wat getuigen, onder wie ook minderjarigen, doorstonden het gure weer in de hoop de politie in de richting van de betrokken bestuurder te helpen. Een van de omstaanders heeft de slachtoffers vergezeld tot in het ziekenhuis, in afwachting van de aankomst van hun moeder. 

Heb je tips? Laat het de politie weten

De politie roept de betrokken bestuurder op om zich te melden in een kantoor in zijn of haar omgeving. Wie tips heeft, kan hiermee terecht bij de Blauwe Lijn van de Antwerpse politie op het gratis nummer: 0800 123 12. Mailen kan ook op Blauwe.Lijn@politie.antwerpen.be
 

Gepubliceerd op:
05/12/2020
Categorie: