Politie Antwerpen stapt mee in Antwerp Pride | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politie Antwerpen stapt mee in Antwerp Pride Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Van 4 tot 10 augustus strijkt de jaarlijkse Antwerp Pride neer in onze stad. Ook Lokale Politie Antwerpen zal tijdens dit vierdaagse feest meer dan ooit zichtbaar aanwezig zijn in straatbeeld. Voor de eerste keer stapt de Antwerpse Politie ook mee in de parade op zaterdag 9 augustus, het hoogtepunt van deze vierdaagse.  

Door  aanwezig te zijn tussen de festiviteiten wil Lokale Politie Antwerpen een duidelijk signaal geven aan de deelnemers, de bezoekers, het eigen politiepersoneel en andere diensten.

Korpschef Serge Muyters: “ De politie is er voor de hele gemeenschap, ongeacht vermeende seksuele voorkeur, achtergrond of origine”. 

Deze boodschap sluit naadloos aan bij het kansenbeleid dat Stad Antwerpen hanteert voor iedereen. In deze stad moeten mensen zichzelf kunnen zijn, zonder onderscheid op basis van geslacht, leeftijd, geaardheid, fysieke conditie of afkomst. Diversiteit blijft in het nieuwe bestuursakkoord een aandachtspunt. 

Politie paradeert mee 

Een vijftiental politiemensen zullen vrijwillig in uniform meestappen in de parade op zaterdag. Dit is een krachtig signaal dat de Antwerpse Politie midden in samenleving staat. Daarnaast willen we hiermee ook duidelijk laten zien dat we er zijn voor iedereen. Samen met de Antwerpse Politie zullen in de parade ook mensen meelopen van de Nederlandse Politie en de Rainbowcops. 

Iedereen anders, altijd van dienst

Twintig medewerkers van het netwerk diversiteit zullen vier dagen lang op verschillende locaties gadgets en flyers uitdelen. Onze medewerkers zullen de deelnemers ook persoonlijk aanspreken en informatie verstrekken. De belangrijkste boodschap die Politie Antwerpen wil meegeven is dat we een veilige omgeving waarborgen voor alle deelnemers. Altijd en overal. De nadruk ligt op het bespreekbaar maken van haatmisdrijven. 

Geef haatmisdijven aan!

Er is nog steeds een groot ‘dark number’ als het om haatmisdrijven gaat. Politie Antwerpen wil de aangiftebereidheid van slachtoffers verhogen. Daarom voeren we tijdens de Antwerp Pride actief campagne. In een folder geven we meer informatie. Onze medewerkers van het netwerk diversiteit staan ook altijd ter beschikking om vragen te beantwoorden. Niet alleen op de Antwerp Pride, maar het hele jaar door kan iedereen bij deze medewerkers terecht met vragen, grieven of klachten omtrent diversiteit. 

Pionier

Lokale Politie Antwerpen vervult in België een pioniersrol op het vlak van diversiteit binnen de politie. In 2001 begon de Antwerpse Politie met een actief diversiteitsbeleid. Sinds 2007 wordt er ook extra geïnvesteerd in de specifieke situatie van de LGBT’ers*, zowel voor de inwoners als voor de bezoekers van onze stad. Antwerpen heeft de grootste LGBT-gemeenschap van Vlaanderen, met een groot aanbod aan horecazaken en winkels. Ook op federaal vlak wordt de rol van Lokale Politie Antwerpen erkend. Zo formuleren we onder andere adviezen aan de regering ter concretisering van een omzendbrief over haatmisdrijven. 

 

*LGBT = Lesbian Gay Bisexual Transgender

Gepubliceerd op:
30/07/2014
Categorie: