Opnieuw meerdere dealers gevat | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Opnieuw meerdere dealers gevat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het voorbije weekend trokken de verschillende teams van de wijkwerking opnieuw op pad om dealers van de Antwerpse straten te halen. Dat leverde ook dit weekend heel wat arrestaties en voorleidingen op.

Zo vader, zo zoon

Tijdens toezicht door het WOT Noord merken ze in de Van Heybeeckstraat een vermoedelijke drugsdeal op. Toen de inspecteurs wilden tussenkomen zette een verdachte het op een lopen. Zijn vlucht werd in beeld gebracht op de veiligheidscamera’s. De politie kon duidelijk zien dat hij onderweg een pakket met cocaïne weggooide. Na een korte achtervolging kon hij gevat worden. Er werden ter plaatse 2 verdachten (18, 25) gearresteerd. Uit verder onderzoek werd duidelijk dat ook de vader (58) van één van de 2 zich inliet met drugshandel (hasj), ook hij werd gearresteerd en voorgeleid. Er werden 10 gsm-toestellen, 38 gram cocaïne, 140 gram hasj en een grote hoeveelheid luxekledij in beslag genomen.

Dealen vanuit een woning

Na klachten over mogelijke drugshandel vanuit een woning hield het WOT West toezicht aan het Frans Halsplein. Toen een mogelijke klant het pand verliet werd er tussengekomen. Er bleek inderdaad cannabis te zijn verkocht. In de woning werd 3 000 euro, 233 gram hasj en een kleine hoeveelheid cannabis in beslag genomen. De 30-jarige verdachte werd gearresteerd en voorgeleid. Hij bleek vrij onder voorwaarden en dealde vanuit zijn woning ondanks de twee kinderen die er wonen.

Hetzelfde team organiseerde het voorbije weekend een actie gericht tegen overlast. Daarbij werd een drugsdeal vastgesteld in de Arenbergstraat. De dealer verplaatste zich op een bromfiets. Bij hem thuis werd met behulp van een drugshond bijna 6 000 euro en 200 gram cocaïne in beslag genomen (zie foto). De 18-jarige werd gearresteerd en voorgeleid.
Tijdens de rest van de actie werd nog een man aangetroffen die geseind stond met een bevel tot gevangenneming. Er werden 46 verkeersboetes uitgeschreven en 2 voertuigen getakeld. 

Twee keer prijs in hetzelfde pand

Het WOT City hield toezicht in de Carnotstraat en op de Turnhoutsebaan. Er werd een verdachte man opgemerkt aan een gebouw in de Carnotstraat. Hij bleek cannabis te hebben aangekocht in een woning. Er werd onmiddellijk overgegaan tot een huiszoeking. Er werd cannabis (23 gram) in beslag genomen. De verkoper bleek illegaal in ons land te verblijven en werd gearresteerd en voorgeleid.
Tegelijkertijd werd nog een tweede verdachte persoon opgemerkt aan het gebouw. Opnieuw bleek het om een klant te gaan die drugs kwam aankopen. Er werden 2 verdachten gearresteerd die samen cocaïne verkochten. In de woning werd ook nog cannabis en hasj aangetroffen. Eén van de twee genoot van een uitkering terwijl hij dealde, de andere bleek illegaal in ons land. Beide werden voorgeleid.

Verkeersovertreding doet dealer de das om

Het DOT hield een personenwagen in de gaten die zich op sportieve wijze verplaatste. Toen de man foutief voorsorteerde en de wachtende voertuigen de pas afsneed werd besloten om het voertuig in observatie te nemen. De eigenaar bleek gekend voor drugshandel. De bestuurder maakte contact met een wachtend persoon waarop er werd beslist beide personen te controleren. Er bleek net drugs te zijn verkocht. Er werd in totaal 15 gram cocaïne en 11 gram cannabis in beslag genomen. Ook zijn wagen werd door de politie getakeld. De bestuurder en zijn passagier (19 en 24) werden gearresteerd en voorgeleid.

Lesje niet geleerd

Het WOT Zuid merkte tijdens toezicht in Hoboken een voertuig op in de Maccabilaan dat zich weinig aantrok van de geldende verkeersregels. Toen ze wilden overgaan tot een controle besloot de bestuurder gas bij te even om aan de politie te ontkomen. Dat lukte niet, de bestuurder bleek gekend voor eerdere drugsfeiten en was in het bezit van 870 euro cash, 29 dosissen cocaïne en 2 flessen lachgas. De man (20) werd gearresteerd en voorgeleid, zijn geld, zijn drugs en zijn wagen werden in beslag genomen.

Hetzelfde team merkte een verdacht voertuig op in de Kerkhofstraat. De eigenaar bleek gekend voor drugsfeiten. Toen een passagier instapte en na een heel korte rit om de hoek werd afgezet werden beide partijen gecontroleerd. Er bleek cocaïne te zijn verkocht. Verder onderzoek bracht nog een tweede verdachte in beeld. Er werd 6 gram cocaïne en een auto in beslag genomen. De twee mannen (35 en 21) werden gearresteerd en voorgeleid. 

Illegale dealer

Het WOT West merkte een persoon op die zoekgedrag vertoonde. Toen hij een kort contact maakte met een voorbijganger werd een drugsdeal vastgesteld. De vermoedelijke dealer probeerde al lopend aan de politie te ontsnappen. Onderweg probeerde hij zijn gsm kapot te gooien. Die stond vol met druggerelateerde berichten. De verdachte (41) bleek illegaal in ons land te verblijven. Hij werd voorgeleid. De fiets waarmee hij zich verplaatste werd mee in beslag genomen.

Dealer op leeftijd

Het WOT Noord merkte een voertuig op waarvan de inzittenden kenmerken van druggebruik vertoonden. In de Ridder Van Parijsstraat werd een deal vastgesteld, waarna de politie tussenkwam. De dealer bleek een dame van 62. Er werden amfetamines, cannabis en hasj in beslag genomen. De dame werd gearresteerd en voorgeleid.

 

Gepubliceerd op:
26/05/2021
Categorie: