Ook maandag en dinsdag nog felle wind | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Ook maandag en dinsdag nog felle wind Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Tijdens de storm van zondag 10 maart 2019 kregen de hulpdiensten een paar duizend oproepen te verwerken. Vandaag zijn er nog steeds veel oproepen van mensen met schade. De wind houdt nog aan. Ook dinsdag worden rukwinden rond 70 km/uur verwacht. Het kan even duren voor je geholpen wordt als je naar de hulpdiensten belt. Ook vandaag is het noodnummer 1722 nog actief. We geven graag enkele tips van de stad mee voor wat je kan doen in afwachting van hulp. 

Update 12 maart

Bij de Antwerpse politie en brandweer lopen nog steeds nieuwe meldingen binnen van stormschade. Zo worden de hulpdiensten nog opgeroepen voor schade aan daken en omgevallen bomen. Dat laatste is het geval aan de Turnhoutsebaan in de omgeving van het Rivierenhof. Daar viel een boom over de weg waardoor er plaatselijk verkeershinder was.

Let op! In het tweede deel van de dag zal de windkracht opnieuw toenemen tot rond 70 km/uur. Loshangende zaken kunnen dus voor bijkomende schade zorgen.

Doe niet-dringende meldingen (geen gevaar/geen gewonden) ook vandaag nog via het online stormformulier van de brandweer. Zo kunnen de telefoonlijnen 112 en 101 vrij blijven voor de meest dringende oproepen. Schade op privédomein zonder acuut gevaar (bv. een gevallen boom in de tuin) wordt niet behandeld. Bel hiervoor dus niet naar het noodnummer.

Nieuwe windstoten, nieuwe schade

Vermijd extra schade de komende dagen. De huidige rukwinden kunnen ervoor zorgen dat zaken die zondag al gedeeltelijk los kwamen te zitten of hangen, volledig vernield worden. Je hebt er dus alle belang bij om te controleren of buiten alles goed vast hangt of goed opnieuw vastgemaakt werd. 

Maak een inventaris op van de schade

  • Beschrijf de schade zo gedetailleerd mogelijk
  • Neem foto’s van de schade als bewijsmateriaal

Neem zelf maatregelen om verdere schade te voorkomen

  • Hou zeker de facturen van de gemaakte kosten bij
  • Andere niet-dringende uitgaven kan u best pas maken na goedkeuring door uw verzekering

Breng uw verzekering op de hoogte

  • Vraag volgende attesten aan uw verzekering:
    • Een attest van tussenkomst als uw verzekering tussenkomt in de schade
    • Een attest van niet-tussenkomst als uw verzekering niet tussenkomt in de schade
  • Maak een kopie van uw verzekeringsattest
Gepubliceerd op:
11/03/2019
Categorie: