Nachtelijke weekendcontroles door verkeersondersteuningsteam | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Nachtelijke weekendcontroles door verkeersondersteuningsteam Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In het afgelopen weekend heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio West nachtelijke controles gehouden. Ze hadden de focus gelegd op asociaal rijgedrag, parkeerovertredingen en overtredingen op de verkeerswet. De politie stelde verschillende inbreuken op rond het voorlopig rijbewijs. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken.

Bij de actie tijdens het afgelopen weekend werden 23 bestuurders geverbaliseerd. Alles samen werden 36 processen-verbaal opgesteld.

Nacht van 16 op 17 augustus

Bestuurders met voorlopig rijbewijs negeren voorschriften 
In de nacht van 16 op 17 augustus werd de aandacht van de anonieme verkeersploeg getrokken door iemand die opvallend over de Sint-Michielskaai reed. De bestuurder werd aan de kant gezet. De man was in het bezit van een voorlopig rijbewijs maar had geen L-teken op de achterruit bevestigd. Hij mocht ook geen passagiers aan boord hebben. De man kreeg een proces-verbaal en zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

De politie had een zichtbare controle aan de Kleine Koepoortstraat. Een bestuurster die de controle zag, begon zich zenuwachtig te gedragen. Bij de controle werd duidelijk dat ze over een voorlopig rijbewijs beschikte maar buiten de voorziene uren reed. Bovendien had ook zij het L-teken niet zichtbaar gemaakt voor achterkomende bestuurders.

 
Alcohol in het verkeer
Ter hoogte van de Van Meterenkaai merkte de anonieme verkeersploeg een voertuig op dat over het voetpad reed om zo de verkeerslichten op het volgende kruispunt te omzeilen. Gezien de gevaarlijke situatie werd het voertuig aan de kant gezet. De politie vermoedde dat de bestuurder gedronken had. De ademtest was positief waarna een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen volgde.

Verderop aan het Mechelseplein zag de politieploeg twee bromfietsers in de verkeerde richting rijden. Bij controle bleken de twee bestuurders te veel gedronken te hebben. Het rijbewijs van beiden werd voor zes uur ingehouden. Opvallend: de twee waren nog maar onlangs veroordeeld voor dronken rijden. Als ze voor de politierechter komen, kan de straf nog verhoogd worden.

Een geüniformeerde verkeersploeg zette aan de Meistraat een wagen aan de kant waarvan de databanken aangaven dat de technische keuring verlopen was sinds begin mei. De bestuurder gaf de indruk alcohol genuttigd te hebben. Hij legde een ademtest af waarna de politie was overgegaan tot het inhouden van zijn rijbewijs voor drie uur. 

Nog een andere bestuurder, die aan de Ellermansstraat gestopt was door een wijkteam, werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij zag zijn rijbewijs voor zes uur ingetrokken worden.

Lachgas
Tijdens hun patrouille zag de anonieme verkeersploeg een wagen waarin de bestuurder en de passagier lachgas aan het inhaleren waren. Ze beslisten om de wagen een tijdje te volgen. Tijdens de rit maakte de bestuurder verschillende overtredingen. De auto werd in de Minderbroedersrui op een veilige plaats uit het verkeer gehaald en aan een controle onderworpen. De passagier had drugs op zak waarvoor een onmiddellijk minnelijke schikking opgesteld werd. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de verschillende verkeersinbreuken. De flessen met lachgas werden in beslag genomen.

Ook nog:

  • Twee bestuurders werden betrapt toen ze het rode licht negeerden;
  • Eén bestuurder kreeg een waarschuwing omdat de voorste ramen getint waren. De bestuurder toonde zich welwillend en verwijderde ze onmiddellijk;
  • Vier voertuigen stonden op het voetpad geparkeerd, één dubbel en nog een laatste aan de gele onderbroken streep. De bestuurders van de wagen mogen zich aan een boete verwachten;
  • De keuring van een van de gecontroleerde wagens was vervallen sinds einde juni. De bestuurder werd uitgelegd dat hij zich nog enkel mag verplaatsen binnen de geldige driehoek (woonplaats, garage en keuringsstation);
  • Eén bromfietser droeg zijn valhelm niet en werd geverbaliseerd.

Nacht van 17 op 18 augustus

Rijbewijs
Een geüniformeerde ploeg zette aan de Groenplaats een wagen aan de kant. De straat was autovrij. Tijdens de controle bleek dat de bestuurster haar rijbewijs, identiteitskaart en verzekeringsbewijs niet aan boord had. Ze mag zich verwachten aan een minnelijke schikking. Wat later werd een auto gecontroleerd die stilstond op een oversteekplaats. Ook deze bestuurster had haar rijbewijs niet bij waarvoor een onmiddellijke schikking opgesteld werd.

Alcohol
Een bestuurder uit Luxemburg negeerde de snelheidsbeperking van 30 km/uur in de binnenstad. Zijn hoge snelheid trok de aandacht van de anonieme ploeg ter hoogte van Godefriduskaai. De bestuurder werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Naast zijn onaangepast rijgedrag had de man ook te veel gedronken. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Hij moest ook ter plaatse 420 euro betalen.

Een Engelse bestuurder gebruikte op de Marnixplaats meermaals zijn richtingaanwijzer niet. Ook dat voertuig werd geïntercepteerd. De man had te veel gedronken waardoor zijn rijbewijs voor drie uur ingehouden werd. Hij moest ter plaatse 237 euro betalen.

Zonder lichten en veiligheidsgordel
Ter hoogte van de Sint-Paulusstraat viel een voertuig op omdat het zonder lichten reed. Gezien het gevaar werd de bestuurder onmiddellijk aan de kant gezet. De bestuurder had een voorlopig rijbewijs en droeg de veiligheidsgordel niet.

Waarschuwing in de wind geslagen
De politie gaf een bestuurder een waarschuwing gezien zijn verhoogde snelheid aan de Leien. Wat later zien ze de bestuurder opnieuw met onaangepaste snelheid voorbij rijden. Het voertuig werd uit het verkeer gehaald en aan een controle onderworpen. Er volgt een proces-verbaal.

En ook nog:

  • Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs reed rond met passagiers die niet in het voertuig mochten zitten;
  • Aan de Sint-Katelijnevest werd een wildplasser op heterdaad betrapt. De jongeman zal hier een GAS-boete voor ontvangen.

 

Gepubliceerd op:
19/08/2019
Categorie: