Minderjarige gearresteerd na vandalisme in oudejaarsnacht | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Minderjarige gearresteerd na vandalisme in oudejaarsnacht Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het onderzoeksteam jongerencriminaliteit van de Antwerpse lokale recherche heeft een minderjarige geïdentificeerd voor beschadigingen aan een pand aan de Lakborslei in Deurne tijdens de bewogen oudejaarsnacht. De jongen van 14 jaar werd gisteren bij de jeugdrechter gebracht. Hij kreeg gepaste maatregelen opgelegd in het kader van het jeugddelinquentierecht. 

In de nacht van 31 december op 1 januari zijn op verschillende plaatsen in Antwerpen ernstige vernielingen aangebracht. Het gaat om ernstig vandalisme en gevaarlijk gedrag waarbij schade werd berokkend of mensen fysiek in gevaar werden gebracht. Voor de feiten aan een kantoorgebouw aan de Lakborslei kon dankzij een tip een verdachte geïdentificeerd worden.

14-jarige gearresteerd

De betrokkene werd gisteren tijdens schooltijd opgehaald. Hij gaf toe dat hij betrokken was bij de vernielingen in de nacht van 31 december op 1 januari. Na zijn verhoor werd de jongen van 14 jaar voor de jeugdrechter voorgeleid. Die heeft beslist om de jongere gepaste maatregelen op te leggen in het kader van het jeugddelinquentierecht. 

Weet je meer over feiten aan Majoor Maelfaitplein?

Het onderzoek naar tal van andere feiten tijdens de oudejaarsnacht gaat onverminderd verder. We beschikken over heel wat beeldmateriaal van overlast op het openbaar domein en vernielingen. Toch blijven extra beelden van particuliere camera's, gsm's ... welkom. Vooral in verband met de brandstichting op het Majoor Maelfaitplen, kan de politie nog hulp gebruiken. 

Bezorg ons informatie

Na onze open oproep naar informatie en beelden kwamen zeven meldingen binnen bij de Blauwe Lijn. Eén van de tips leidde ons naar de minderjarige. Beschik jij over beelden waarop verdachten van zware (overlast)feiten te zien zijn? Neem dan contact op met de Blauwe Lijn van Politie Antwerpen op 0800 123 12. Daar worden jouw gegevens genoteerd. Om onze systemen niet nodeloos te belasten, vragen we om geen beelden rechtstreeks naar politie te mailen zolang de speurders van de lokale recherche geen contact met je hebben opgenomen.
 

Gepubliceerd op:
08/01/2020
Categorie: