Meerdere dealers staan ook geseind | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Meerdere dealers staan ook geseind Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De wijkondersteuningsteams van de Antwerpse politie arresteerden dit weekend opnieuw verschillende dealers. Opvallend was dat sommige geseind stonden voor eerdere misdrijven.

Drugs verkopen aan de politie

Het WOT Oost merkte op zaterdag een duo op ter hoogte van het Muggepad. Eén van de twee mannen maakte contact met een inspecteur in burger met de vraag of hij degene was met wie hij had ‘afgesproken’. Toen de man in de mot kreeg dat hij een inschattingsfout had gemaakt ging hij samen met zijn kompaan lopen. Onderweg werden enkele zaken weggeworpen. De politiemensen konden beide verdachten vatten. De verpakkingen die werden weggegooid bleken cocaïne te bevatten. Tijdens een huiszoeking werd 4 100 euro cash en 55 gram cocaïne aangetroffen. Ook enkele dosissen verboden hormonen werden in beslag genomen. (zie foto)

Dealer op een bromfiets

Het WOT West kreeg een verdachte man op een bromfiets in het oog. Deze bezocht kort een appartement en werd meteen gecontroleerd. Hij bleek net cocaïne te hebben verkocht. Ook zijn bromfiets werd in beslag genomen, samen met 445 euro cash geld en 6,5 gram cocaïne. De verdachte (21) werd voorgeleid.

Gezochte man staat ook geseind

Het WOT Noord voerde een huiszoeking uit in een lopend onderzoek. Hoewel er geen drugs werden aangetroffen stond de man (52) wel tweemaal geseind met een bevel tot gevangenneming. Hij werd verhoord en daarna overgebracht naar de Begijnenstraat.

Hetzelfde team merkte op zondag in het Gysselstraatje een duo op dat samen een heel kort bezoek bracht aan dagwinkel. Er bleek net cannabis te zijn verkocht. De verkoper (19) werd gearresteerd, er werd 22 gram cannabis in beslag genomen.

Straatdealer op step staat geseind

Het WOT Centrum vatte dit weekend 3 straatdealers. Een werd opgemerkt toen hij in de omgeving van het Albertpark op iemand leek te wachten op zijn step. Hij maakte contact met een fietser en in de inkomhal van een pand in de Theophiel Roucourtstraat werd iets uitgewisseld. De verkoper werd gecontroleerd op de Mechelsesteenweg. Hij probeerde zich nog van enkele dosissen cocaïne te ontdoen maar werd toch gearresteerd. De verdachte (39) stond meermaals geseind, onder meer voor meerdere rijverboden.

Nog in het Albertpark kon het team een stepper en een fietser opmerken die samen iets uitwisselden in de Harmoniestraat. De verkoper had 9 dosissen cocaïne op zak. Hij (31) bleek ook illegaal in ons land te zijn. De verdachte werd voorgeleid.

Tot slot werd ook nog een cannabisdealer onderschept in de Lange Beeldekensstraat. Deze stond nog geseind als ontvluchte gevangene. Hij werd voorgeleid maar zal sowieso ook langs de gevangenis moeten passeren.

Gepubliceerd op:
11/10/2021
Categorie: