Meerdere dealers gevat | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Meerdere dealers gevat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De verschillende teams van de Antwerpse wijkwerking konden dit weekend weer verschillende dealers vatten. Een verdachte kon zelfs via de daken niet aan de politie ontkomen.

Vlucht over de daken

Het WOT City arresteerde dit weekend 3 dealers. In de Lange Stuivenbergstraat werd op zaterdag er na een tip toezicht georganiseerd aan een woning. Al snel melde een mogelijke klant zich. Deze werd gecontroleerd en erkende net cocaïne en heroïne te hebben aangekocht in de woning. Omdat de politie vermoedde dat de verdachte in het bezit was van een vuurwapen, werd met behulp van het snelleresponsteam een versterkte huiszoeking uitgevoerd. Er kon in de woning een verdachte gearresteerd worden. Een tweede man bleek gevlucht via de daken van de aanpalende woningen. Hij kon dankzij een achtervolging door het snelleresponsteam gevat op het dak van een woning. Hij had heel wat cash geld meegenomen in zijn vlucht voor de politie. Er werd geen vuurwapen aangetroffen, maar de mannen hadden wel een zware hamer binnen handbereik om zich te verweren tegen ongewenst bezoek. Ze kregen gelukkig niet de kans deze te gebruiken. In totaal nam de politie 51 gram hasj, 55 gram cannabis, 80 gram heroïne en een kleine hoeveelheid cocaïne in beslag. 

Hetzelfde team sloeg ook op zondag toe. In de Korte Zavelstraat werd een verdachte onderschept na een vermoedelijke deal. Er was net hasj verkocht. De verdachte liet nog een kleine hoeveelheid hasj vallen tijdens de controle en had ook 10 dosissen cocaïne in zijn bilspleet verstopt. Er werd 1 000 euro cash in beslag genomen. De man bleek tot slot illegaal in ons land te verblijven en werd aangemeld bij de dienst vreemdelingenzaken in afwachting van zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter.

Twee keer Brederodestraat

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum hield op zaterdag toezicht in de omgeving van de Brederodestraat. Ze merkten op hoe een jongeman contact maakte met een geparkeerde wagen in de Braekeleerstraat. Omdat er een vermoeden was dat er net een deal had plaatsgevonden, werden beide partijen gecontroleerd. De inzittenden van de wagen gaven aan cannabis te hebben gekocht. De jongeman (15) ging een woning in de Brederodestraat binnen. Wanneer hij opnieuw buitenkwam werd hij onderschept. Hij bleek in het bezit van verschillende verkoopshoeveelheden cannabis. De politie hield de woning nog een tijdlang in de gaten en kon nog twee verdachten (18 en 21) onderscheppen. Bij verschillende huiszoekingen kon het team een halve kilo cannabis, een kleine hoeveelheid cocaïne en wat cash geld in beslag nemen. De drie jongens werden voorgeleid.

Nog in de Brederodestraat had hetzelfde team ook prijs op vrijdag. Een man op een step was doorlopend aan het bellen en bezocht kort een woning. Hij bleek illegaal in ons land en bracht cannabis rond. Het team nam 935 euro en 12 gram cannabis in beslag.

Gevolgd tot in Hove en Wommelgem

Het drugsondersteuningsteam merkte zaterdagavond een bestuurder op die druk in de weer was met zijn gsm tijdens het rijden. Omdat de man gekend was voor drugsverkoop werd hij in observatie genomen. De man reed tot in Hove en maakte daar contact met een geparkeerde wagen. Beide partijen werden gecontroleerd. Er waren net twee dosissen cocaïne verkocht. De politie nam bij de verdachte (29) 1 000 euro, 1,5 gram cocaïne en zijn wagen in beslag.

Het DOT merkte nog een andere verdachte op in de Brederodestraat. Deze werd gevolgd tot in Wommelgem, waar een drugstransactie werd vastgesteld. Bij de verkoper werd 3 700 euro en 19 dosissen cocaïne aangetroffen. De 19-jarige zag ook zijn wagen in beslag genomen worden en moet zich verantwoorden bij de onderzoeksrechter.

Gepubliceerd op:
20/12/2021
Categorie: