Man betrapt na aanvraag vals paspoort | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Man betrapt na aanvraag vals paspoort Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Gisteren is een man tegen de lamp gelopen toen hij met een geleende identiteitskaart een geldig paspoort wilde aanvragen. Het personeel liet de politie komen. Die kon de verdachte arresteren. Ook de man die zijn identiteitskaart uitleende, werd opgepakt. De eerste verdachte had een uitwijzingsbevel en 30 maanden celstraf open staan. De andere was ruim gekend voor drugsfeiten en afpersing.

Een man van 39 jaar meldde zich gisteren rond de middag aan bij het Districtshuis van Antwerpen voor een biometrisch paspoort. De man toonde een gewone identiteitskaart in de hoop dat hij zo aan een geldig paspoort kon geraken via de spoedprocedure. De loketbediende maakte een opmerking over de foto omdat die niet gelijkend was. Ze vertrouwde het dossier niet omdat de verdachte de hele tijd zijn gelaat wilde verbergen. De bediende liet de politie komen omdat ze fraude vermoedde. 

Verdachte gevlucht

Bij aankomst van de politie werden de inspecteurs geroepen door het personeel. Bij het binnenkomen van de lokettenzaal, was de verdachte verdwenen. Er werd meteen te voet nazicht gedaan in de omgeving, maar de verdachte was nergens te bespeuren. Het viel wel op dat een andere man het politie-optreden nauwlettend in de gaten hield. Wanneer de inspecteurs de man wilden controleren, kwam een getuige zich melden. Die had gezien dat de vluchtende verdachte de identiteitskaart onder een auto had gegooid.

Politie verstopt zich

Het interventieteam ging ervan uit dat de verdachte wel zou terugkomen omdat hij de gewenste documenten nog niet in zijn bezit had. En ook de identiteitskaart was nog niet bij de effectieve eigenaar geraakt. Het dienstvoertuig werd verdoken opgesteld zodat de aanwezigheid van de politie niet opviel. Zoals verwacht kwam de verdachte wat later terug waarna de politie de betrokkene kon oppakken. 

Mededader gevat

De eigenaar van de getoonde identiteitskaart bleek de man te zijn die eerder op de uitkijk stond. Gezien de politie over zijn identiteitskaart beschikte, kon de man thuis opgezocht worden. Daar werd hij gearresteerd.

Celstraf 30 maanden

De man die zich aanbood aan het loket is een man van 39 jaar. De man had een bevel om het land te verlaten op zijn naam staan. Bovendien moest hij nog een celstraf van 30 maanden uitzitten voor drugsfeiten. De man die hem zijn identiteitskaart leende, is 30 jaar. Ook hij is gekend voor drugsfeiten. Beide mannen werden gearresteerd en worden verhoord.

Gepubliceerd op:
11/10/2018
Categorie: