Help jij ons deze supermarktdieven te ontmaskeren? | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Help jij ons deze supermarktdieven te ontmaskeren? Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De lokale recherche is op zoek naar informatie over twee dieven die op maandag 4 mei twee keer na elkaar toesloegen in twee supermarkten. Terwijl de winkel open is, breken ze binnen in de bureaus waar het wisselgeld en de opbrengsten liggen. Ze maakten op die manier duizenden euro's buit. Gisteren zond het VTM-programma Faroek de beelden uit die de bewakingscamera's van de verdachten kon maken. 

Eerst sloegen de dieven hun slag in de Carrefour Express op de Posthoflei naast het station van Berchem. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de twee jonge mannen, beiden met een getaande huidskleur, langs de winkelrekken lopen, zonder kar of boodschappenmand. Ze kijken achter elke hoek. Uiteindelijk gaat een van hen een deur binnen waar 'verboden toegang voor onbevoegden' op staat.

Rolletjes munststukken

Hij verkent eerst het magazijn maar vindt daarna de weg naar de kantoorruimte. De deur is op slot, maar wellicht breekt hij die nu open. Zijn kompaan, die een jas met een pelskraag draagt, vervoegt hem even later. Ze vinden een kleine kluis waarin het wisselgeld van de winkel, tientallen rolletjes met muntstukken, wordt bewaard. De man met de pelskraag propt zijn zakken vol met munten. Omdat de rolletjes uit zijn jas puilen, zoekt hij een zwarte tas om de buit in te verstoppen.

Opvallend kapsel

Voor iemand van het personeel beseft wat er gebeurt, stappen de twee naar buiten. Ze hebben voor 1 970 euro aan wisselgeld mee. Maar dat is blijkbaar niet genoeg, want diezelfde dag duikt het duo ook op in een andere supermarkt, 3,5 km verder op de Paardenmarkt in Antwerpen. Hier gaan ze apart naar binnen. De eerste, die een opvallend kapsel heeft, neemt deze keer wel een winkelmandje. Zijn haar is heel kortgeschoren aan de zijkanten en bovenaan wat langer.

Zware geldkoffer

Even later komt de andere verdachte de supermarkt binnen. Hij heeft zijn jas met pelskraag uitgedaan en draagt nu een zwarte jas zonder kap. De twee ontmoeten elkaar in de winkel, zoveel mogelijk uit het zicht van andere klanten en het personeel. Enkele ogenblikken later is op de bewakingsbeelden te zien hoe de eerste verdachte de kantoorruimte van de winkel doorzoekt. Hij gaat haastig te werk en trekt alle schuiven open. Hij vindt een geldkoffer. Eerst probeert hij de sleutel te vinden, maar uiteindelijk neemt hij de zware koffer mee de winkel in.

Beveiligd met verfbom

Hij loopt ermee naar zijn kompaan, zet de koffer neer en maakt zich uit de voeten. De tweede verdachte staat eerst wat onwennig te trappelen. Maar dan grijpt hij de koffer en stapt hij kordaat naar buiten. In de koffer stak maar liefst 5 050 euro. Het slot is beveilligd met een verfbom die ontploft wanneer je niet de juiste sleutel gebruikt. Het is onduidelijk waar de koffer nu is en wat er met het geld is gebeurd.

Als je (een van) deze verdachten herkent, kan je dat aan de politie laten weten op het nummer 0800 30 300 of via mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

   

Gepubliceerd op:
27/05/2020
Categorie: