Grondverzakking door waterlek in Markgravelei | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Grondverzakking door waterlek in Markgravelei Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Bij graafwerken in de Markgravelei ter hoogte van het park Hof Van Leysen is een waterlek ontstaan. Het waterlek veroorzaakt een grondverzakking. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de situatie op te volgen. Een twintigtal buurtbewoners zijn preventief geëvacueerd. Voor de meest recente update klik je op verder.

UPDATE 18.55 -Er is geen risico op de beschadiging van een gasleiding die in de omgeving loopt. Wie geëvacueerd werd, kan terug naar huis. Er zal nog gedurende enige tijd hinder zijn in de omgeving. Er wordt om een omleiding voorzien via de Lange Lozannastraat. Ook morgen, op dinsdag, zal er plaatselijk hinder blijven.

UPDATE 18.10 uur - De kraan die een gevaar vormde voor de omgeving is dicht geplooid. De kans dat ze zou omvallen is zo tot een minimum herleid. Ondertussen werken de brandweer, civiele bescherming, takel- een kraanbedrijven en de aannemer verder aan de betonwagen. Die is deels weggezakt omdat het zand onder de vrachtwagen weggespoeld is door het waterlek. Van zodra die vrachtwagen in veiligheid gesteld is, lijkt de bekommernis voor beschadigde nutsvoorzieningen geweken. Wel zal pas dan duidelijk worden of er een impact op gas-, water en stroomvoorziening voor de omwonenden is. 

In de omgeving zijn een huisartsenpraktijk en een residentieel begeleidingscentrum gevestigd. Net als de woningen in de omgeving is iedereen er geëvacueerd. De hulpdiensten zien er op toe dat wie opvang nodig heeft, dat ook krijgt. Tot de kritieke fase achter de rug is, zorgen de medische diensten ervoor dat er een ziekenwagen ter plaatse blijft.

BERICHT 16.10 uur - Door de grondverzakking is één vrachtwagen al deels gekanteld. Omdat er naast de bouwput ook een kraan staat opgesteld, heeft de politie een twintigtal buurtbewoners preventief geëvacueerd. Ook het park Hof Van Leysen is preventief ontruimd. De mensen worden opgevangen in een bus van de lijn. De Markgravelei is afgesloten tussen de Robert Molsstraat en de Van Peltstraat. De Mobiele Eenheid van de politie is ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Het waterlek kon gedicht worden en de hulpdiensten zijn ter plaatse om de situatie op te volgen.

Gepubliceerd op:
19/02/2018
Categorie: