Gewelddadige dief opgepakt | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Gewelddadige dief opgepakt Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Woensdagavond werd een 62-jarige man het slachtoffer van een brutale straatdiefstal op het Sint-Jansplein. Het slachtoffer werd op de hoek met de Van Maerlantstraat aangesproken door een onbekende man. Deze vroeg het slachtoffer om een sigaret. Toen hij zei dat hij geen sigaretten bij had, kreeg de man een flinke duw.

De dader maakte van de gelegenheid gebruik om de portefeuille uit de broekzak van het slachtoffer te stelen. Daarna wandelde de overvaller weg in de richting van de Rotterdamstraat. Het slachtoffer ging er achter aan. Daarmee was de dader echter niet opgezet. Hij draaide zich om en gaf het slachtoffer een vuistslag op het voorhoofd en een stamp in de geslachtsdelen. Daardoor viel de man op de grond. Hij raakte de overvaller uit het oog.

Rookverbod

Enkele minuten later wandelde de dader op het Sint-Jansplein café Pagadder binnen. Hij ging onmiddellijk naar de toiletten. Een vrouw vond dit verdacht en ging de man achterna, omdat deze een sigaret aan het roken was. De vrouw wilde duidelijk maken dat er in het café niet gerookt mag worden. Op het toilet zag de vrouw nog net hoe de verdachte op het punt stond om de inhoud van een portefeuille door te spoelen. Daarop keerde de man terug en wandelde hij het café uit.

Werkonbekwaam

De vrouw verwittigde onmiddellijk de politie. Kort daarop kwam het slachtoffer ook voorbij het café. De getuige en het slachtoffer herkenden de verdachte die even verderop stond. De politie fouilleerde hem en vond de gsm terug. Het slachtoffer werd naar het Stuivenbergziekenhuis overgebracht. Hij is drie dagen werkonbekwaam. De overvaller, een man van 40 jaar, werd voorgeleid op het gerechtshof. Hij is geen onbekende voor het gerecht.

Gepubliceerd op:
15/05/2014
Categorie: