Gedempte Zuiderdokken gedeeltelijk parkeervrij door werken | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Gedempte Zuiderdokken gedeeltelijk parkeervrij door werken Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vanaf dit weekend geldt er een parkeerverbod op een stuk van de Gedempte Zuiderdokken. Drie stroken worden afgesloten met hekwerk voor werken aan de waterleiding. Dit betekent dat een gedeelte van het parkeerplein niet meer beschikbaar is tot na de afbraak van de Sinksenfoor in juli.

Een aannemer start maandag met de vervanging van drie waterleidingsbuizen. Om te vermijden dat de politie maandagochtend nog tientallen foutgeparkeerde wagens moet takelen, wordt het parkeerverbod donderdag al aangekondigd met bordjes. Als zaterdag toch blijkt dat chauffeurs het verbod aan hun laars hebben gelapt, zal de verkeerspolitie overgaan tot takelen. Daarna wordt de werkzone afgebakend met hekwerk.

Drie stroken

Concreet gaat het om de volgende drie stroken:

  • tussen huisnummer 42-43 (Vlaamsekaai) en huisnummer 32-33 (Waalsekaai)
  • tussen huisnummer 31-32 (Vlaamsekaai) en het MUHKA
  • tussen huisnummer 20-21 (Vlaamsekaai) en huisnummer 14-15 (Waalsekaai)

Extra parkeerruimte

Om het verlies aan parkeerplaatsen tijdens de werken op te vangen, wordt de betonnen afscheiding ter hoogte van de Visserskaai/Pourbusstraat verplaatst zodat er extra parkeerruimte vrijkomt. Na de werken wordt de scheiding teruggeplaatst.

De werken aan de waterleiding moeten klaar zijn tegen 23 mei. Dan start de opbouw van de Sinksenfoor. De Gedempte Zuiderdokken worden dan volledig parkeervrij gemaakt.

Gepubliceerd op:
07/05/2014
Categorie: