Gaslek Sint-Sebastiaanstraat | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Gaslek Sint-Sebastiaanstraat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In de Sint-Sebastiaanstraat was er in de vooravond een gaslek in de kelder van een woning. De straat werd afgesloten tussen de Jules Moretuslei en de Sint-Bavostraat. De brandweer deed er alles aan om het pand op een veilige manier te verluchten. Dat duurde tot in de nacht. Er raakte niemand gewond.

Het incident liep om 17.20 uur bij de hulpdiensten binnen. Meteen werd een perimeter ingesteld en werd gezorgd voor de veiligheid van de buurtbewoners. Wie aan de overkant van de betrokken woning woont, kreeg het advies om zich niet aan de voorkant van de woning op te houden. 

Geen algemeen handelingsadvies

De bewoners van de huisnummers tussen 18 en 30 aan de even kant werden geëvacueerd en kunnen bij vrienden of familie terecht. Aan de de bewoners die aan de overkant wonen, werd gevraagd om zich niet aan de voorkant van de woning op te houden. Wie niet rechtstreeks aangesproken werd door de politie hoefde niets te ondernemen. 

Brandweer en politie vragen geduld

De verluchtingswerkzaamheden duurden langer dan initieel gedacht. Zelfs tot in de nacht. De brandweer en politie vroegen de betrokkenen om geduld te oefenen. De hulpdiensten deden er alles aan om de hinder in de mate van het mogelijke te beperken.

Perimeter verkleind

Rond 23 uur kwam de gunstige melding dat de perimeter verkleind werd tot aan betrokken woning en enkele woningen er naast. De kleine hoeveelheid gas die nog aanwezig was in de woning, zal natuurlijk zijn weg naar buiten vinden. Er was geen acuut gevaar meer. De brandweer bleef de situatie op de voet volgen.

Gepubliceerd op:
27/02/2019
Categorie: