Drugsdealers lopen tegen de lamp | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Drugsdealers lopen tegen de lamp Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Dit weekend liepen een aantal drugsdealers tegen de lamp in Antwerpen. Tijdens deze tussenkomsten werd in totaal ruim 55 000 euro cash geld in beslag genomen.

Drugsdealer op heterdaad betrapt

In de Van Heybeeckstraat werd een drugsverkoper op heterdaad betrapt. Twee personen kochten elk een dosis cocaïne. De verkoper werd geïntercepteerd op de Bredabaan. De kopers werden in gezelschap aangetroffen op café. Bij de fouille werd nog drugs aangetroffen. Verdere controle van het gezelschap, bracht nog 8 260 euro cash geld aan het licht. Tijdens de huiszoeking bij de verkoper werd nog een hoeveelheid luxekledij aangetroffen. Deze werd in beslag genomen, net zoals het voertuig, de cocaïne, het ontvangen geld van de kopers en de gsm van de verdachte. 

De verkoper werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

26-jarige man betrapt op verkopen van drugs

Op vrijdagavond vond een actie plaats gericht op drugsgerelateerde overlast in de omgeving van het Harmoniepark. De politie arresteerde een man die er cocaïne had verkocht. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking werd nog 8 gram cocaïne en een precisieweegschaal aangetroffen. De 26-jarige man zou al geruime tijd cocaïne verkopen. Na verhoor mocht de man beschikken, maar het onderzoek loopt verder.

Politie neemt 46 000 euro in beslag

Zaterdagnamiddag hield het wijkondersteuningsteam City een berichte actie in de omgeving van de Pothoekstraat. Daar werd een dealer op heterdaad betrapt terwijl hij cannabis verkocht. Tijdens de huiszoeking werden nog drie familieleden gearresteerd. Er werd een groot aantal luxegoederen, 1,3 kilogram cannabis, ruim 46 000 euro cash geld, 17 telefoons, een stroomstootwapen en verpakkingsmateriaal in beslag genomen. Er werden bovendien twee grote flessen lachgas aangetroffen.

Twee van de vier verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Eén man werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Verkeersovertredingen leiden tot interceptie drugsdealers

Zaterdagavond sprong een bestuurder in het oog van de politie doordat hij aan de afrit Deurne meerdere verkeersovertredingen beging. Wat later blijkt de passagier iets uit te wisselen met een wachtende man.

Alle personen worden gecontroleerd. De wachtende man geeft onmiddellijk toe dat hij cocaïne gekocht heeft. De bestuurder en passagier van de wagen worden van hun vrijheid beroofd. Tijdens de huiszoeking in de woning van de passagier, wordt bijna 40 gram cocaïne aangetroffen. Er wordt ook een precisieweegschaal en 150 euro cash geld in beslag genomen.

De huiszoeking bij de bestuurder brengt 120 gram marihuana, 890 euro cash geld en een precisieweegschaal aan het licht. Beide verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter en ze verschijnen later deze week voor de raadkamer. Het voertuig werd in beslag genomen.

Gepubliceerd op:
29/11/2021
Categorie: