'Afspraakje' met dievenbende | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

'Afspraakje' met dievenbende Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In Antwerpen is een man van 22 jaar gisteren bestolen van zijn auto, telefoon en geld. Hij had met een vrouw afgesproken in een hotel. Later bleek dat hij in handen gevallen was van een dievenbende. Het gestolen voertuig is door de Nederlandse politie opgemerkt en onderschept. De vier inzittenden werden gearresteerd.

Een man van 22 jaar is maandagochtend in de val gelopen van een dievenbende. De man had een afspraak gemaakt via een datingsite met een jonge vrouw. Die laatste stelde hem nog een tweede meisje voor. In de kamer waar de afspraak plaatvond, werden verschillende drankjes genuttigd.

Weg met een smoes

Tijdens het bezoek kreeg de man onder meer frisdrank aangeboden. Het viel de man op dat de dames er op stonden dat hij het drankje leeg dronk. Een van de dames vertrok, de andere vrouw bleef nog even bij het latere slachtoffer tot ook zij met een smoes vertrok maar beloofde om snel terug te keren.

Versuffend drankje

Ook het tweede meisje kwam niet meer terug naar de kamer. Na een tijdje wachten, besloot de man om te gaan kijken wat er gaande was. Bij het opstaan draaide de man en hij voelde zich versuft. Hij ging aan het raam staan en stelde vast dat zijn gele wagen was verdwenen. Niet alleen zijn auto was weg, ook zijn smartphone en zijn portefeuille met een grote som geld waren gestolen. 

Bende aan het werk

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de twee dames niet alleen gekomen waren, maar al op 29 september in het gezelschap van twee mannen ingecheckt hadden in het hotel. Op maandagochtend checkten ze uit. Het gerechtelijk lab deed ter plaatse onderzoek. 

Binnen het uur gearresteerd

Het gestolen voertuig werd meteen geseind. Om 8.35 uur werd de gestolen Mini Cooper in het Nederlandse Bladel gesignaleerd via slimme camera's. Amper twee minuten later zag een Nederlands politieteam de gele wagen in Eersel (Eindhoven) rondrijden. Om 8.46 uur werd de auto daar gestopt en konden de vier inzittenden ingerekend worden.

Onderzoeksrechter

De verdachten zijn nog niet verhoord in België. Het gaat om twee mannen van 18 en 25 jaar, een vrouw van 23 jaar en een minderjarig meisje. Er is een onderzoeksrechter gevorderd die het verdere onderzoek zal voeren.

 

 

 

Gepubliceerd op:
09/10/2018
Categorie: