39 handelszaken gesloten na COVID-19-overtredingen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

39 handelszaken gesloten na COVID-19-overtredingen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In het afgelopen weekend heeft de Antwerpse politie 90 overtredingen vastgesteld op het naleven van de geldende coronamaatregelen. Voor 34 zaken betekende dat zelfs een onmiddellijke sluiting. Die sluitingen waren het gevolg van het niet dragen van een mondneusmasker door de medewerkers of onvoldoende registratie van het cliënteel. Ook maandag 27/7 heeft de politie om die reden vijf handelszaken gesloten.
 

Onder meer de mobiele eenheid en de regiopolitie controleerde in het afgelopen weekend 774 handelszaken op het naleven van de coronamaatregelen. 88 % van de gecontroleerde handelaars volgde de COVID-19-richtlijnen goed op. Bij ongeveer 90 handelszaken stelde de politie overtredingen vast. In 34 gevallen (38 % van de overtreders) moest de politie overgaan tot het sluiten van de zaak. 

Overzicht sluitingen

De door de politie uitgevoerde sluitingen werden hoofdzakelijk opgelegd omwille van het niet dragen van een mondmasker door de medewerkers of omdat de handelaars de registratieplicht van het cliënteel niet of onvoldoende naleefden. 

  • Regio West: 5 sluitingen
  • Regio City: 16 sluitingen
  • Regio Oost: 3 sluitingen
  • Regio Centrum: 10 sluitingen waaronder vijf shishabars

Controles op maandag

Maandag werden er 141 zaken gecontroleerd. Het gaat onder meer over zaken die eerder niet of onvoldoende de opgelegde regels respecteerden en daarom een hercontrole kregen. In de meeste van die gevallen stelde de politie vast dat de uitbaters zich in regel stelden. 95 % van de gecontroleerde zaken bleek de maatregelen na te leven. Toch werden ook op maandag vijf handelszaken gesloten: drie in de regio City en telkens één in de regio Zuid en Centrum. 

Gepubliceerd op:
28/07/2020
Categorie: