3 voertuigen en 2 bromfietsen in beslag genomen tijdens gecoördineerde actie | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

3 voertuigen en 2 bromfietsen in beslag genomen tijdens gecoördineerde actie Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het zogenaamde 'plukteam' van de Antwerpse politie, een onderdeel van het KALI-team, hield het voorbije weekend samen met de douane een Varuna-actie. Tijdens de actie worden voertuigen met hoge openstaande boetes opgespoord. Wanneer de eigenaars de boetes niet kunnen of willen betalen, wordt hun wagen in beslag genomen.

Het KALI-team voert niet alleen gerechtelijke onderzoeken, maar heeft ook als doel criminelen te raken in hun portefeuille. De actie Varuna richt zich op personen met voertuigen die een hoog bedrag aan onbetaalde boetes hebben openstaan. De betrokkenen worden in samenwerking met de douane opgespoord. Wie zijn of haar boetes niet kan of wil betalen, ziet zijn voertuig getakeld worden. 

Tijdens de actie van afgelopen weekend nam de politie drie voertuigen en twee scooters in beslag. De inbeslagnames vertegenwoordigen een bedrag van 79 000 euro aan openstaande geldboetes. Eén persoon betaalde zijn openstaande boete van 1 200 euro wel. De eigenaar van de Bentley op de foto had voor 20 000 euro aan boetes verzameld.

Ook in oktober vond een actie Varuna plaats. Toen werd voor 11 500 euro aan openstaande boetes geïnd en werden twee voertuigen in beslag genomen omwille van openstaande boetes ter waarde van 17 000 euro.

Gepubliceerd op:
18/11/2019
Categorie: