3 verdachten opgepakt in diamantbuurt | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

3 verdachten opgepakt in diamantbuurt Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De taskforce Goudi en de mobiele eenheid van de Antwerpse politie konden dinsdag twee mannen, een 53-jarige Colombiaan en een 53-jarige Mexicaan, en een 31-jarige Colombiaanse vrouw arresteren in de Antwerpse diamantwijk. Intussen is het trio door de onderzoeksrechter aangehouden voor ‘vereniging van misdadigers’. Vermoedelijk hadden de drie plannen om personen die juwelen, diamanten of goud vervoeren te overvallen.

Tijdens een interventie merkten inspecteurs van de taskforce Goudi een verdachte op in de Jacob Jacobstraat. De taskforce Goudi specialiseert zich in de winkels en handelaars in en rond de diamantwijk en heeft extra aandacht voor personen die denken een slag te kunnen slaan in deze buurt. De verdachte, een 53-jarige Mexicaan, probeerde zich aan een controle te onttrekken, maar hij kon door de politie gevat worden. Via onderzoek van camerabeelden en het ANPR-netwerk kon de link gelegd worden naar een auto met Franse nummerplaten die geparkeerd stond in de Plantin en Moretuslei. De twee inzittenden, een 53-jarige man en 31-jarige vrouw uit Colombia, werden gearresteerd.

Auto's saboteren

De drie verdachten hadden materialen bij die de inspecteurs herkenden, omdat die in het verleden ook gebruikt werden om voertuigen van mensen die kostbare ladingen vervoeren te saboteren. Op het moment dat het geviseerde voertuig niet meer verder kan, slaan de criminelen toe. De techniek is bij de inspecteurs van Goudi gekend uit dossiers in binnen- en buitenland en duikt regelmatig op in diamantwijken of bij juwelenbeurzen.

Het onderzoek gaat verder onder leiding van de onderzoeksrechter. Maandag verschijnen de verdachten voor de raadkamer.

Gepubliceerd op:
22/11/2018
Categorie: