25 kg cristal meth in beslag genomen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

25 kg cristal meth in beslag genomen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De politie kon afgelopen vrijdag beslag leggen op 25 kilogram crystal meth. Dat gebeurde tijdens een huiszoeking in het kader van een onderzoek van het wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum. In het afgelopen weekend zijn meerdere dealers van hun vrijheid beroofd. Een van hen had cocaïne verkocht, reed zelf onder invloed en had enkel een voorlopig rijbewijs. Dat is voor 15 dagen ingetrokken. 

25 kilo crystal meth in beslag genomen

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum kon in een villa in Brecht 25,45 kilogram crystal meth in beslag nemen. Het onderzoek startte toen het team op 15 oktober vaststellingen deed van een drugsdeal. Er volgden twee huiszoekingen. Naast de actie in Brecht, is ook in een pand aan de Plantin en Moretuslei door de politie doorzocht. Drie verdachten zijn gearresteerd, allen vermoedelijk dragende figuren binnen de malafide organisatie. De mannen van 32, 34 en 36 jaar zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De drugs zijn in beslag genomen.

Dealer onder invloed rijdt met voorlopig rijbewijs

Het drugsondersteuningsteam (DOT) kreeg een jonge man in de gaten achter het stuur van een auto. De man was druk aan het gsm'en toen hij z'n wagen in de Suikerdijkstraat in Zwijndrecht aan de kant zette. Een andere man stapte in het voertuig, er werd een en ander uitgewisseld en de bezoeker verliet de wagen opnieuw. De politie vermoedde dat er net drugs verkocht werden en ging over tot controle. De jonge man bleek een dealer te zijn. Hij had net cocaïne verkocht aan zijn klant. De 20-jarige reed rond met een voorlopig rijbewijs en legde een positieve drugstest af. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. De drugs die hij op zak had, zijn in beslag genomen. De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Dealers en fietsendief gearresteerd

Nog op vrijdag was er een actie in de regio City. Het wijkteam, het wijkondersteuningsteam (WOT), de mobiele eenheid en het fietsteam controleerden 20 voertuigen en 36 personen in de strijd tegen overlast. Er werden twee dealers op heterdaad betrapt aan het Elisabethplein en zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De twee zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst. In dezelfde buurt trof de politie nog iemand aan die geseind stond voor een poging moord. Ook hij werd na verhoor door de lokale recherche voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Hetzelfde voor een man die gezocht werd in het kader van een drugsonderzoek van het WOT City. Zondag ging de actie verder. De focus werd verlegd naar de omgeving van de Korte Zavelstraat. Deze keer ging het wijkondersteuningsteam alleen aan de slag. Ze arresteerden een minderjarige dealer die illegaal in ons land verblijft. Het team slaagde er ook in om een fietsendief van zijn vrijheid te benemen. De man stond geseind en was opnieuw in het bezit van een vermoedelijk gestolen fiets. Er waren ook nog fietsen en steps aanwezig waarvan de herkomst nog niet duidelijk is. De man is verhoord en op vraag van het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

Dealer naar onderzoeksrechter

Op 15 oktober werd de aandacht van het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Centrum getrokken door een man die in de Van Breestraat op iemand scheen te wachten. Wat verderop maakte hij contact met een tweede persoon en de twee gaan het portaal van een gesloten winkel in. Op dat ogenblik ziet de politie een drugsdeal voltrokken worden. Het duo wordt gecontroleerd. De wachtende man bleek net cocaïne verkocht te hebben aan een klant. De verdachte (21) had nog vier andere dosissen op zak. De verkoper die illegaal in het land verblijft, werd door de onderzoeksrechter aangehouden. 

Vluchtende bestuurder laat kind achter

Zondag wilde het wijkteam van de Unolaan een huurwagen controleren naar aanleiding van recente schade vooraan de auto. Onder meer de linker spiegel was stuk. De bestuurder van de wagen wilde aan de controle ontkomen en vluchtte van de politie weg. Na een korte achtervolging  botste de wagen tegen twee andere auto's in de Van Dornestraat. Vier inzittenen sprongen uit het nog rijdende voertuig. Voor het voertuig helemaal tot stilstand kwam, raakte het nog drie geparkeerde auto's. De bestuurder was in zijn haast vergeten om de handrem aan te zetten. Het vluchtende kwartet liet een kind van drie jaar achter op de achterbank. Een van de inspecteurs heeft zich meteen om de kleuter ontfermd. De andere zette de achtervolging op één van de inzittenden te voet verder. Na vijf minuten kon hij de verdachte vatten. In de chaos had een van de verdachten vijf pakjes cocaïne en een biljet van 50 euro weggegooid. De getroffen verdachte kon na verhoor beschikken. Het voertuig is getakeld. Het kind is kort na de feiten door familie ter plaatse opgehaald. 

 

Gepubliceerd op:
19/10/2021
Categorie: