15 000 euro aan overtredingen bij controle op vrachtwagens | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

15 000 euro aan overtredingen bij controle op vrachtwagens Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op 27 februari controleerde de Antwerpse verkeerspolitie tijdens hun dagelijkse werkzaamheden enkele voorbij rijdende vrachtwagens. Bij die controles werden ernstige verkeersinbreuken vastgesteld die de verkeersveiligheid in het gedrang konden brengen. Er werd voor meer dan vijftienduizend euro aan overtredingen vastgesteld.

De controles gebeurden op verschillende plaatsen op het Antwerpse grondgebied en niet in één controlepost. Het gaat om vaststellingen die tijdens de patrouilles gedaan werden. Zo werden vrachtwagens onder meer aan de Noordersingel, de De Keyserlei en de Plantin en Moretuslei aan de kant gezet voor controle. 

Resultaten

Dit zijn enkele vaststellingen die opmerkelijk zijn:

  • Eén vrachtwagen werd aan de kant gezet en gecontroleerd omdat de bestuurder gebruik maakte van zijn gsm. In het voertuig zaten nog vier personen die hun gordel niet droegen. Bovendien bleek dat het voertuig overladen was. De vrachtwagen mocht 44 ton wegen, maar tijdens de weging werd vastgesteld dat de wagen meer dan 60 ton woog. Er volgden nog inbreuken: de bestuurder had gedurende 21 dagen geen wekelijkse rust genomen. Het bedrijf waar de bestuurder voor reed, ging in op het voorstel van een onmiddellijke inning van 9 150 euro.
  • Een vrachtwagenchauffeur reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af. De man zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.
  • Op twee plaatsen werden vrachtwagens die overladen waren, gestopt. Het kostte de chauffeurs respectievelijk 1 200 en 4 400 euro.
  • Eén chauffeur reed met zijn lichte vrachtwagen rond, hoewel hij al een rijverbod van twee weken had. 
  • Een vrachtwagen met een open laadbak werd gecontroleerd omdat zijn lading blauwe hardsteen op geen enkele manier vastgemaakt was. Dat moest in orde gebracht worden vooraleer er verder gereden kon worden. Het kostte het bedrijf 1 000 euro.

De verkeerspolitie zal blijven inzetten op de controles van vrachtvervoer.
 

Gepubliceerd op:
27/02/2019
Categorie: