Dealers vallen op door rijstijl | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Dealers vallen op door rijstijl Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Sportieve bestuurders lopen tegen de lamp

Het drugsondersteuningsteam merkte tijdens een anonieme patrouille een jonge bestuurder op die met de gsm in de hand aan hoge snelheid door de stad reed. De auto werd gevolgd tot in Berlaar, waar de inspecteurs merkten dat er iets uit het raam werd gegooid. Er werd overgegaan tot een controle. De man (30) was in het bezit van zo’n heel wat cash geld. Op de plek waar de man iets had weggegooid werden enkele dosissen cocaïne gevonden. In totaal werd zo’n 2 400 euro en 21 gram cocaïne in beslag genomen. Ook de wagen waar de man mee reed, werd met beslag verzwaard. Tot slot reed de man rond ondanks een lopend rijbewijs en was hij zelf onder invloed van drugs.

Tijdens anoniem toezicht merkte hetzelfde team een jonge bestuurder (22) op die in het oog sprong door zijn sportieve rijstijl. De man bleek gekend voor de verkoop van cocaïne. Toen hij zich parkeerde in de Jos Op de Beecklaan besloot de politie hem te controleren. Er werd zo’n 11  gram cocaïne en 200 euro in beslag genomen. Als kers op de taart reed hij rond zonder rijbewijs, dat was hij verloren wegens eerdere inbreuken.

Jonge dealers zonder rijbewijs

Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid besloot een voertuig te volgen dat aan hoge snelheid door de Vogelzanglaan reed en op de Beukenlaan door het rood reed. Op de Groenenborglaan werd de wagen aan de kant gezet voor een controle. Op het moment dat de inspecteurs de deur openen reed de bestuurder alsnog weg. Daardoor raakte de politieman licht gewond. In de Oosterveldlaan, ter hoogte van het ziekenhuis, kon de wagen klemgereden worden. In de wagen zaten 2 minderjarigen (17), de chauffeur had daarom de identiteitskaart en het rijbewijs van zijn (meerderjarige) broer op zak, maar die list werd doorzien. Omdat de inspecteurs hadden opgemerkt dat er tijdens de achtervolging iets uit het raam werd gegooid werd nog nazicht gedaan. De politie vond nog 5 gram cocaïne. De 2 minderjarigen werden voorgeleid bij de jeugdrechter, de wagen werd in beslag genomen.

Geld en drugs in verborgen ruimte

Het WOT West hield toezicht op Linkeroever en merkte een verdacht voertuig op. De wagen werd gevolgd tot in Melsele waar de bestuurder contact maakte met een tweede persoon. Er bleek net cocaïne te zijn verkocht. In de wagen van de verkoper vond de politie een verborgen ruimte . Er werd 42,5 gram cocaïne en meer dan 3 000 euro gevonden en in beslag genomen. Ook de wagen van de 41-jarige verdachte werd in beslag genomen.

Drugs in onderbroek

Tijdens toezicht op het Stuivenbergplein merkte het WOT City merkte het team een man aan die de indruk gaf drugs te willen verkopen aan mensen op het plein. Hij werd gecontroleerd en bleek in zijn onderbroek een zak te hebben verstopt met cannabis en heroïne. Eén van zijn klanten op het plein bleek geseind met 3 bevelen tot gevangenneming. Deze wordt over gebracht naar de Begijnenstraat. De dealer wordt voorgeleid.

 

23/11/2021