Controleacties regio Oost | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Controleacties regio Oost Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het wijkteam van de Unolaan had op dinsdag oog voor bestuurders die rondreden met de gsm in de hand en bestuurders die het rode licht negeerden. 28 personen werden betrapt met de gsm achter het stuur en 10 personen reden door het rood. Daarbovenop reden 16 personen door het oranje ondanks voldoende tijd om te stoppen. 10 personen negeerden een verplichte rijrichting. Er werden ook 17 parkeerovertredingen beboet. Het wijkteam hield ook toezicht in de omgeving van enkele scholen. 3 leerlingen werden betrapt op sluikstorten na het nuttigen van hun lunch. 

Het wijkteam van de Junostraat kreeg tijdens hun actie bijstand van de mobiele eenheid. Er werden 2 automobilisten beboet die zonder geldige kaart geparkeerd stonden op een plaats voor mindervaliden. 1 persoon had knalvuurwerk op zak en kreeg hiervoor een GAS-boete. Er werden nog 10 verkeersovertredingen allerhande beboet.

1 gecontroleerde persoon had een jachtmes op zak. De 18-jarige was gekend bij de politie en werd gearresteerd. Een huiszoeking bracht nog verschillende bezwarende elementen aan het licht. De jonge kerel werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

12/01/2022