Dagen Veilig Motorrijden | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Dagen Veilig MotorrijdenPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In het voorjaar halen heel wat motorrijders hun motor opnieuw uit de garage. Dat is telkens weer een beetje wennen. Met een motor rijdt u immers anders dan met de wagen. Defensief, bewust en anticiperend rijden is altijd de boodschap. Ook hier geldt het motto “oefening baart kunst”. Daarom organiseert de Antwerpse politie de Dagen Veilig Motorrijden. Zo kan het motorseizoen veilig van start gaan.

De Dagen Veilig Motorrijden vinden dit jaar plaats op 25 en 26 maart. Voor het eerst werken we samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Zo kunnen we u een ruimer pakket aanbieden om uw rijtechnieken aan te scherpen. Dit jaar worden de verschillende behendigheidsproeven ingericht op één terrein. Ook niet-motorrijders zijn van harte welkom om eens een ritje te maken op de motorsimulator.

Proeven

U krijgt de mogelijkheid om verschillende rijvaardigheidsproeven af te leggen. U oefent onder meer:

  • trage manoeuvres
  • het rijden over een balk
  • (dynamische) slaloms
  • een 8‑figuur
  • een U-turn

Gymkhana

Als kers op de taart speelt u het dambordspel en wordt u op de proef gesteld in onze gymkhana, een behendigheidsparcours dat u niet alleen juist maar ook zo snel mogelijk moet afleggen.

Vertrekpunten

Onze onthaalmedewerkers verwelkomen u op het parkeerterrein van 'New Holland Tractor' aan het kruispunt van de Noorderlaan met de Oosterweelsteenweg (2030 Antwerpen). Vertrekken kan georganiseerd, met voorinschrijving, om 9, 10 of 11 uur. U kunt ook vrij vertrekken, zonder voorinschrijving, afhankelijk van het aanbod tot ten laatste 15 uur.

We werken elk jaar samen met politiezone Neteland. Motorrijders uit de omgeving van Herentals kunnen samen vertrekken naar Antwerpen. Wilt u meerijden? Kom dan om 8 uur naar het multifucntioneel terrein naast VC herentals op de Herenthoutseweg. Vermeld op uw inschrijvingsformulier dat u vertrekt in Herentals. 

Catering

Leuke nieuwigheid: dit jaar voorzien we 's ochtends een foodtruck met warme dranken. 's Middags kunt u lekkere snacks bestellen aan het frietkraam. We werken met een bonnensysteem, op voorhand bestellen is niet nodig. Omdat verkeersveiligheid ons nauw aan het hart ligt, schenken we een deel van de opbrengst aan een goed doel: Ouders van Verongelukte Kinderen. We rekenen hierbij op uw steun.

Inschrijven voor de Dagen Veilig Motorrijden kan via het formulier op deze website. Meer inlichtingen? Contacteer de verkeerspolitie van Lokale Politie Antwerpen op 03 338 12 11 of mail naar verkeer.onthaal@politie.antwerpen.be.