Word jij ook een maat op straat? Wees hoffelijk in het verkeer. | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Word jij ook een maat op straat? Wees hoffelijk in het verkeer.Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op 7 oktober gaat een nieuwe editie van de ‘Maat op Straat’-actie van stad en Politie Antwerpen van start. Tijdens de actie roepen leerlingen van de Antwerpse lagere scholen op om hoffelijk te zijn in het verkeer. 

De Antwerpse leerlingen sporen alle weggebruikers aan zich van hun meest hoffelijke kant te laten zien. Maar liefst 118 scholen gaan daarbij drie verschillende uitdagingen aan:

  1. Meters maten maken: De leerlingen zoeken zoveel mogelijk ‘maten op straat’. Daarbij engageren weggebruikers zich om steeds hoffelijk te zijn in het verkeer.  
  2. De matenmove: Een korte maar herkenbare move om hoffelijke weggebruikers te bedanken.
  3. Een ‘Maat op Straat’-straat maken: Posters waarop de leerlingen hun creativiteit kunnen botvieren. De kunstwerken kun je achteraf ophangen aan het raam.

Veel maten gemaakt? Dan komen Floor en Koen van de tv-serie De Buurtpolitie misschien langs! De 10 scholen die de meeste charters per leerling verzamelden, mogen hen dit najaar verwelkomen. 

Goed begonnen is al half gewonnen: de ingeschreven scholen ontvangen voor de start van de actie een pakket met campagnemateriaal. Daarin zitten fluogele handschoenen, stickers, kleurplaten en charters om te verdelen onder de leerlingen. Ook een inspiratiebrochure voor de lessen en een grote ‘Matenhand’ voor de leraars aan de schoolpoort behoren tot het pakket.

Al het campagnemateriaal vind je ook terug op de website van Onderwijsnetwerk Antwerpen. Ook op de website van Politie Antwerpen vind je extra tips om hoffelijk te zijn in het verkeer.